ESPORTS

L’OAR Gràcia recupera bones sensacions amb una còmoda victòria

Derbi OAR-Creu Alta

S’imposa a la pista del Santa Maria Palautordera (26-31) i el femení cau a casa davant l’Amposta (28-29)

El conjunt gracienc manté les seves opcions per la segona plaça / Ll.F.

Cara i creu per als dos equips graciencs en els enfrontaments en teoria assequibles contra els antepenúltims de les respectives categories. El masculí va fer bons els pronòstics i va tornar de Santa Maria de Palautordera amb els punts en joc d’un partit en què sempre va tenir la paella pel mànec. Victòria còmoda però a còpia de feina per no perdre l’avantatge i per tallar en sec qualsevol intent d’aproximació perillosa del rival.

Els primers minuts van ser decisius, ja que el Gràcia obrí escletxa amb el parcial 0-5 que va transformar el 3-3 en 3-8. El Palautordera va reaccionar per no perdre de vista els graciencs, però l’aproximació (9-11) va tenir resposta immediata amb els gols de Tonchi Vázquez, Jaume Esteve i Lluís Marrugat (9-14) que van proporcionar tranquil·litat fins al descans (12-16).

L’intercanvi de gols a la segona part fou constant, amb repetició de l’intent del Palautordera de recuperar opcions (18-20) i de la rèplica dels verd-i-blancs per no deixar-se sorprendre (20-25). No hi va haver incidències remarcables en els minuts pendents i el partit, sense l’emoció d’un final ajustat, anà avançant sense més interès que l’aportat pels gols del parcial 6-6 definitiu (26-31). L’OAR recupera sensacions en la seva aferrissada lluita per la segona plaça amb Sant Cugat, Salle Montcada i Granollers B, que es va desfer amb molta facilitat del Creu Alta Sabadell Handbol (40-19) en l’enèsima derrota del conjunt arlequinat, encara sense puntuar aquesta temporada.

Dinàmica negativa

A la Divisió d’Honor Plata, l’OAR Gràcia no va poder posar fi a la dinàmica negativa de les darreres jornades i acabà superat per l’Amposta (28-29). El partit va tenir un començament favorable a les gracienques que, pas a pas, es van anar desmarcant d’un rival que semblava tenir controlat (11-6). Tanmateix, l’eficàcia canvià de mans. El Gràcia anà a menys mentre que l’Amposta, liderat per Gemma Gàlvez i Zoe Turnés, va emergir de la grisor i va avisar que es mantenia ben viu (15-13 al descans).

Tot i presentar-se amb només 5 punts, en les últimes jornades el conjunt ampostí ja havia donat senyals de recuperació. Així ho va evidenciar a la segona part en què no va trigar gaire a capgirar el marcador (17-18). Amb una defensa intensíssima i un atac que va perdonar poc, va mantenir a ratlla un Gràcia que va lluitar de valent, però que no va poder revertir la situació.

Només en tastà la possibilitat quan Cristina Calle va fer pujar el 25-25 al marcador quan faltaven 7 minuts. L’empat, però, no amagava la sensació que l’Amposta es trobava més còmode i que el Gràcia era qui més patia. La sensació es convertí en realitat i la victòria no li escapà al conjunt visitant amb el 27-29 dins l’últim minut. Cristina Calle, la gracienca més destacada, la convertí en mínima sense temps per a res més (28-29).

Comentaris
To Top