Publicitat
PATRIMONI DE SABADELL

El vapor Buxeda Vell, des de dins

El sabadellenc Valentí Oliva va aprofitar la visita guiada d’aquest diumenge passat al vapor Buxeda Vell per conèixer com era la vida dels treballadors de la indústria tèxtil de Sabadell el segle XIX. El va acompanyar la càmera que sempre porta a sobre, per immortalitzar algunes parts d’aquest espai històric. I les imatges que va fer les ha inclòs a la seva sèrie Fragments de la ciutat, en la qual ha retratat la majoria de vapors sabadellencs.

La xemeneia del vapor Buxeda Vell / VALENTÍ OLIVA (CEDIDA)

La xemeneia del vapor Buxeda Vell / VALENTÍ OLIVA (CEDIDA)

Oliva explica que “veure la xemeneia des de dins fa gràcia” per la seva particularitat, però ràpidament la percepció deixa de ser gaire divertida en recordar que “et venen al cap els pobres nens de vuit anys que en diumenge havien d’anar a treure les restes del carbó” i s’enfilaven per les escales sense mesures de seguretat. La foto és en blanc i negre, segons el seu autor, per potenciar-ne el contrast i el dramatisme.

Les visites al vapor Buxeda Vell les organitza periòdicament el Museu d’Història de Sabadell i les anuncia a través del seu Facebook.

Publicitat
Comentaris
To Top