Publicitat
ESPORTS

El sabadellenc Jordi Molins, en una candidatura a la Federació Catalana d’Atletisme

Jordi Molins Federació Catalana

Es peça important en la candidatura de Mercè Rosich i si guanya ocuparia la vicepresidència de la Federació

Jordi Molins és l'actual vicepresident de la Joventut Atlètica Sabadell / CEDIDA

Aquest pròxim dissabte se celebren les eleccions a la Federació Catalana d’Atletisme amb dues candidatures: la de l’actual president Joan Villuendas –qui ja suma 10 anys al capdavant– i la que encapçala Mercè Rosich, qui va perdre els comicis del 2018 per un sol vot de diferència. En aquesta segona candidatura ocupa un lloc preferent de l’organigrama el sabadellenc Jordi Molins, vicepresident de la Joventut Atlètica Sabadell.

Molins ha fet el pas perquè considera que “la Federació està encallada en diversos aspectes i es necessita un canvi de rumb. No ha sabut dinamitzar-se en certs àmbits i penso que seria interessant l’entrada de gent nova, amb idees que serveixen per millorar. La gestió econòmica ha estat bona i aquesta s’ha de mantenir i serà una prioritat, però entenem que es poden aconseguir més recursos per fer créixer l’àrea esportiva i tècnica. La Federació Catalana és la més potent d’Espanya i la que aglutina més èxits, però també és una situació lògica perquè dobla en atletes a la resta de Comunitats. El que volem és que encara sigui més potent. El nostre projecte pretén potenciar l’atletisme de promoció i la competició d’alt nivell i que la gestió repercuteixi en benefici dels clubs”.

Sobre les previsions que es poden captar abans de les eleccions, el Jordi Molins es mostra una mica escèptic. “Pels comentaris que ens arriben sembla que una majoria de clubs voldrien un canvi i penso que tenim moltes possibilitats de guanyar, però també sabem que el format d’eleccions a les federacions és molt peculiar. Es fa una Assemblea en la qual els candidats expliquen el seu programa i després els clubs voten la seva opció. També tenen un vot el col·lectiu de jutges, entrenadors i tècnics. En total a Catalunya tenim més d’un centenar de clubs, però no tots exerciran el dret a vot i, per tant, caldrà esperar el resultat final”. La Sala d’Actes del Consell Català de l’Esport (Esplugues de Llobregat) serà l’escenari de les eleccions: continuïtat o canvi. En cas de guanyar Mercè Rosich, el sabadellenc ocuparia la vicepresidència de la Federació Catalana.

SurfCity‘ i el projecte de cros

D’altra banda, l’anunci del projecte SurfCity – la piscina d’onades artificial que permetrà la pràctica del surf – a la Zona Esportiva de Sant Oleguer ha afectat, de manera indirecta, una proposta de la Joventut Atlètica Sabadell que estava damunt la taula des de fa temps. Jordi Molins aclareix que “no podem parlar de cap projecte ferm, però havíem manifestat a l’Ajuntament en diverses ocasions la possibilitat de fer en aquest espai un circuit de cros permanent, per entrenaments i competició. Fins i tot, amb la possibilitat de replantejar el canvi d’escenari del Cros de Sant Sebastià. Hauríem ajuntat les tres modalitats (pista coberta, aire lliure i cros) en la mateixa anella esportiva”.

El vicepresident de la J.A.Sabadell vol deixar clar que “l’Ajuntament ja ens va comunicar que això no seria possible fa temps i hi havia un altre projecte en marxa. El ‘SurfCity‘ entenc que pot ser molt atractiu i beneficiar la marca Sabadell, dins del factor ‘turisme esportiu’ que es vol potenciar a la ciutat. Té sentit i només hem demanat informació sobre la qualitat ambiental del projecte i ens han assegurat que les exigències són molt altes. Això ens tranquil·litza”.

L’alternativa al circuit de cros serà Can Rimbles, un espai proper a la Zona Esportiva de Sant Oleguer. “Encara no està establert un calendari, però l’alcaldessa ja va presentar el projecte de tot el riu Ripoll i arquitectes i tècnics experts van estudiar la zona per fer el circuit de cros. Potser ens costarà més a l’hora de fer competicions, però és una bona opció també i no ens queixem”, subratlla.

‘SurfCity’: construiran una piscina d’onades artificials a Sabadell

Publicitat
Comentaris
To Top