Diners

Quicktendr reorienta la seva estratègia de negoci

L’aplicació de Quicktendr permet consultar la carta de bars i restaurants digitalment, així com pagar la comanda amb un sol clic / O. E

El 2021 va ser un any en què Quicktendr no va créixer com s’esperava. Tot i ser present en més d’un centenar de restaurants —més d’una quinzena a Sabadell—, la start-up va tenir problemes per continuar augmentant el nombre de clients. Davant d’això, aquest any la companyia vallesana ha decidit reorientar la seva línia de negoci: ara expandirà la seva aplicació en els establiments de restauració dels recintes de gran afluència.

L’app, que permet consultar la carta de bars i restaurants digitalment des del mòbil, fer la comanda sense que el cambrer hagi d’anotar-ho, traslladar-ho a la barra o a la cuina, i pagar amb un clic, ja ha entrat a restaurants de camps de futbol, pistes d’esquí, parcs aquàtics, així com de festivals i esdeveniments esportius. L’objectiu és que Quicktendr es faci un nom abans de tornar a estendre’s entre els petits establiments d’hostaleria.

“Hem canviat la nostra estratègia d’entrada al mercat. Volem que Quicktendr sigui present en els grans recintes i que la gent el conegui. Després, creiem que serà més fàcil expandir-nos en els restaurants de les ciutats”, assenyala el cofundador i director general de la companyia, Cristian Castillejo.

Punt final al lliurament a domicili

L’any 2021, l’aplicació de Quicktendr va afegir la possibilitat del lliurament a domicili. Tanmateix, aquest nou servei no ha funcionat i la start-up ha decidit deixar d’oferir-lo. “El delivery ha estat un fracàs. No ens és rendible i hem pres la decisió correcta de no apostar més per aquest servei”, afirma Castillejo.

En les pròximes setmanes, Quicktendr té previst tancar un conveni amb una entitat esportiva per tal d’oferir la seva aplicació a prop de 3.000 restaurants. A més, l’empresa està elaborant una extensa guia de locals de restauració en els quals entrar en un breu termini de temps.

Internacionalització

Amb l’objectiu d’accelerar aquests processos, la start-up tancarà abans que acabi el mes una ronda de finançament d’entre 500.000 i un milió d’euros, tot i que la xifra podria acabar sent superior. La partida econòmica també servirà per engegar un ambiciós pla d’internacionalització. Quicktendr, que fins ara era present a restaurants de Colòmbia, vol expandir la seva aplicació a recintes de gran afluència de països d’Europa, com Itàlia i Gran Bretanya, i Amèrica Llatina

“Estem valorant quins terminis fem servir per expandir-nos. Potser optem per créixer aquí aquest any i el següent ja comencem a fer-nos un lloc a la resta del món”, apunta el director general de Quicktendr.

Dit això, el pla d’empresa de la start-up preveu que Quicktendr ha de ser autosuficient el 2023 i, per tant, haurà de seguir una línia de creixement exponencial el 2022 per aconseguir-ho. “El nostre objectiu és ser un unicorn en tres o quatre anys. Creiem que és el nostre moment, perquè ens hem diferenciat de la competència i el sector està cada cop més digitalitzat”, pronostica Castillejo.

El benefici de l’aplicació per als establiments és clar: més rotació de taules i un increment de la mitjana del tiquet. En tot cas, els desenvolupadors de Quicktendr asseguren que l’aplicació no pretén substituir els cambrers. De fet, s’aconsella als restauradors que aprofitin per reorganitzar el personal de l’establiment.

Quicktendr va ser fundada a Castellar del Vallès per tres enginyers informàtics: Cristian Castillejo, Cristian Corredor i Carlos Cáceres. Ara, però, l’últim ja no hi és.

Comentaris
To Top