Publicitat
Diners

Una aplicació per fer comandes ràpides i sense errors als bars

Cristian Castillejo, un dels emprenedors, mostra l’aplicació en un establiment de Sabadell / ÓSCAR ESPINOSA

3.000 euros. Aquesta és la quantitat que es calcula que un bar perd a l’any per impagaments o errors en les comandes. Si aquesta quantitat es multiplica pels 270.000 locals que hi ha a Espanya, hi ha un forat de 810 milions d’euros. Dos enginyers de Sabadell i un de Castellar han desenvolupat una aplicació que posa fi a aquesta despesa innecessària. Es tracta de Quicktendr.

La idea va sorgir fa 10 anys en un bar de la Universitat Autònoma. Cristian Castillejo i Cristian Corredor, que estudiaven junts, van veure que els cambrers trigaven molt temps a servir. També, van comprovar que esperaven massa per pagar allò que havien consumit. Van madurar la idea fins que van trobar el moment per llençar l’aplicació. “Fa uns anys la gent no estava acostumada a pagar amb el mòbil i no se’n refiava”, explica Castillejo. Fa dos anys i mig, van arribar a la conclusió que era el moment de desenvolupar el projecte empresarial. Un tercer membre es va afegir a l’equip, Carlos Cáceres.

Com funciona?

Cal descarregar-se al telèfon mòbil l’aplicació, que ja està disponible per a Android i iOS. Aleshores, s’ha d’iniciar sessió mitjançant una xarxa social o a través d’un registre. El bar associat disposa d’un expositor en forma de T de metacrilat amb un codi QR a cada una de les taules. Amb l’aplicació oberta, l’usuari ha d’escanejar aquest codi. D’aquesta manera tindrà accés a la carta completa del local. Després ha de seleccionar el menjar i la beguda que desitja i, finalment, apareix un resum de la comanda i l’opció del pagament. Es pot fer amb targeta o en efectiu, tot i que “per temes de seguretat”, s’aconsella fer-ho amb targeta.

El bar disposa d’una impressora i miniordinador que s’instal·la per on surt la comanda a la barra i la cuina, en dos tiquets per separat. “La idea és que sigui un procés molt senzill, molt fàcil per a l’usuari”, destaca Castillejo. De fet, amb aquest sistema no cal esperar-se, ja que un cop s’ha acabat, ja es pot marxar perquè s’haurà realitzat el pagament. També facilita que les persones que vagin en grup puguin demanar i abonar només la seva consumició per separat.

Els tres emprenedors / CEDIDA

El benefici per als establiments també és clar: més rotació de taules i un increment de la mitjana del tiquet, ja que “és tan fàcil que la gent demana de forma compulsiva”. En tot cas, els desenvolupadors de Quicktendr asseguren que l’aplicació no pretén substituir els cambrers. De fet, s’aconsella als restauradors que aprofitin per reorganitzar el personal de l’establiment. El cost per a un bar depèn de les taules i la rotació. Però pot ser d’uns 35 euros al mes per a un establiment petit i un màxim de 240 euros al mes per a un bar de 50 taules. Inicialment, s’ha d’abonar 350 euros per a la instal·lació de la impressora i l’ordinador.

Publicitat
Comentaris
To Top