Publicitat
Ciutat

Les escoles de la Creu Alta, sense “grups bolet”, però amb una alta demanda

Educació ha mantingut a 23 la ràtio d’alumnes per aula a les tres escoles del barri, mentre que la resta de la ciutat serà de 20

Protesta de l'any passat en contra de la creació d'un grup bolet / V. ROVIRA

L’alta demanda d’escolarització als centres educatius de la Creu Alta xoca amb la quantitat de places oferides, inferior. És per això que en la  preinscripció Educació ha mantingut a 23 la ràtio d’alumnes per aula a les tres escoles del barri: l’escola Creu Alta, la Ribatallada i la Samuntada. A la resta de la ciutat, la davallada de natalitat dels darrers anys permetrà que les classes de P3 del curs vinent siguin de 20 alumnes: 3 infants menys per professor respecte a aquest curs.

Una de les novetats del curs vinent al barri es trobarà en l’escola Creu Alta. Hi desapareixerà el polèmic grup bolet, que és com es coneixen les línies addicionals afegides en determinats cursos per absorbir la sobredemanda de places. El curs passat es va afegir una segona línia extra al curs de P3 i desenes de famílies van sortir al carrer per a protestar-hi, en considerar que no hi ha prou espai al centre educatiu per acollir-la.

Tot i que la ràtio als centres de la Creu Alta serà més elevada el curs vinent, les associacions de famílies de la zona temen que algunes famílies del barri es quedin sense plaça en una escola de proximitat, a prop de casa.

“El problema que vindrà serà que les escoles públiques de la Creu Alta i del Centre oferiran poques places. Hi ha sempre un alt volum de famílies que ja hi tenen germans –la qual cosa, atorga més puntuació i probabilitats d’entrar al centre–”, afirma presidenta d’una associació de famílies d’alumnes d’un centre de la zona. Al Centre, on també hi ha sobredemanda de places, la ràtio d’alumnes baixarà a 20 alumnes.

Una escola a la Creu Alta?

En la reunió que l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, van mantenir el mes de febrer a la ciutat, una nova escola al barri de la Creu Alta va ser un dels reclams que es va posar a sobre la taula per part de l’executiu sabadellenc. Fonts municipals asseguren que els Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental estan oberts a parlar de la proposta.

Comença la preinscripció escolar per a infantil i primària, novament electrònica

Publicitat
Comentaris
To Top