Publicitat
Ciutat

La Generalitat, oberta a escoltar els veïns dels Merinals

L’Agència de l’Habitatge es tornarà a reunir amb els afectats per l’habitatge i l’Ajuntament de Sabadell per debatre el futur del polígon

Imatge dels pisos afectats dels Merinals / VICTÒRIA ROVIRA

La Generalitat es reunirà amb els veïns afectats per l’habitatge als Merinals i l’Ajuntament de Sabadell per acordar una solució per als 170 pisos amb deficiències d’origen. Segons han assegurat fonts de l’Agència Catalana de l’Habitatge al Diari, estan disposats a escoltar la contra-proposta que ara estan treballant els veïns. A la pròxima reunió, prevista d’aquí un parell de mesos, les tres parts implicades tornaran a seure per debatre les actuacions que es faran dins i fora dels edificis. 

Els edificis, construïts a finals dels anys cinquanta, tenen problemes d’orígen: bigues amb ciment aluminós, humitats, falta de ventilació, problemes a la coberta, despreniments a les façanes i problemes d’accessibilitat i seguretat. Durant la primera trobada, Agència de l’Habitatge i Ajuntament van presentar una proposta al veïnat pressupostada en set milions d’euros –un d’ells a càrrec del veïnat– per rehabilitar els blocs i els exteriors del solar entre els carrers de la Palma, Tenerife, Brasil i Argentina. La solució que es va proposar al veïnat agafava al peu de la lletra el diagnòstic que feia el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC) a l’informe tècnic que van elaborar. 

Demanen revisar el pressupost

Els veïns insisteixen que la solució no és rehabilitar, donat l’estat dels habitatges: “S’han fet reparacions de tota mena i s’ha demostrat que no serveixen de res, a no ser que sigui una rehabilitació integral”, apunta Jaume García Arija, portaveu de l’associació de veïns afectats per l’habitatge dels Merinals. En aquest sentit, han demanat una revisió dels números que s’han pressupostat per les actuacions: 1,7 milions d’euros per rehabilitar els edificis i 2,7 milions per a la instal·lació d’ascensors.

“Si la xifra pressupostada és més gran, potser surt més a compte cofinançar nous pisos”, afegeixen els veïns, que han defensat aquesta opció en tot moment. Tot i això, tampoc tanquen la porta a la rehabilitació, sempre que sigui “integral” i solucioni “definitivament” els problemes als habitatges.

Contraproposta dels veïns dels Merinals: no rehabilitar i invertir en pisos nous

Publicitat
Comentaris
To Top