Publicitat
ESPORTS

Creu Alta Sabadell-OAR Gràcia, el derbi més desigual

Derbi OAR-Creu Alta

El conjunt gracienc, que lluita per les fases d’ascens, és favorit davant un equip arlequinat que encara no ha puntuat

En el duel de la primera volta l'OAR es va imposar amb contundència / Ll. Franco

L’orgull del Creu Alta Sabadell contra el poder d’un OAR Gràcia que aspira a les fases d’ascens. Així es presenta el derbi sabadellenc més desigual de la Primera Nacional. Per estadístiques i estat d’ànim, el conjunt verd-i-blanc seria l’indiscutible favorit en el partit d’aquest diumenge (12.30 h) al pavelló de Can Balsach. L’equip arlequinat és cuer i encara no ha aconseguit puntuar aquesta temporada, una situació que el seu tècnic, Ramon Salmurri, qualifica de “molt dura perquè no agrada a ningú estar tant de temps sense guanyar. El club ho passa malament i nosaltres també”.

Al mateix temps, però, vol subratllar que “em sento molt orgullós dels meus jugadors. El que seria més normal seria deixar-se anar i, en canvi, a cada partit donen la cara i lluiten fins al final davant rivals molt potents. Ho hem demostrat aquesta setmana a la pista del segon, la Salle Montcada. A la segona part ens vam posar a només un gol”. Al final van caure per 42-31.

Després d’assolir la permanència l’any passat en el seu retorn històric a Primera Nacional, ara sembla gairebé una quimera. Per què s’ha arribat a aquest punt? “A priori, el nostre objectiu era fer un equip capaç de lluitar per la salvació. Van marxar jugadors importants de la passada temporada, però el problema van ser les baixes posteriors que no esperàvem, per motius laborals i familiars. Això ens va deixar una plantilla molt reduïda d’efectius. També hem patit lesions, com les de Jordi Altès i Oriol Carrillo, dos homes amb un pes molt gran a l’equip. Arribem als minuts decisius molt cansats i en partits igualats tenim menys capacitat de resposta”, explica Salmurri, qui també es queixa d’algunes decisions arbitrals en moments puntuals.

Reconeix que el derbi té un clar color verd-i-blanc. “L’OAR està a la part alta de la taula, ha crescut molt durant la competició i lluita per un objectiu molt atractiu com són les fases d’ascens. Ho pot aconseguir perquè fa moltes coses bé. Està fent una gran temporada. És evident que parteix com a favorit, però no deixa de ser un derbi i nosaltres sortirem a competir i posar-los les coses difícils”.

No es volen refiar

El tècnic de l’OAR Gràcia, Cesc Borrell, admet que “mirant la classificació hauríem de ser favorits, però un derbi mai és còmode i segur que el Creu Alta lluitarà al màxim. Depèn de nosaltres”. Considera que lluitar per les fases d’ascens “és un regal. El nostre objectiu inicial era acabar entre els cinc primers. Ara tenim la il·lusió d’aconseguir-ho, però si quedem fora tampoc seria un desastre. Tenim uns rivals molt potents i cada partit és una final”.

Fa un any, el conjunt gracienc jugava el derbi per allunyar-se del descens i va caure per 32-26. Cesc Borrell recorda que “quan vaig arribar em vaig trobar un equip enfonsat anímicament. Vam fer una feina motivacional per recuperar la confiança i aquesta temporada hem afegit més recursos a la plantilla. Les incorporacions han donat un plus, juntament amb la consolidació de la gent de la casa”. Li sap greu la situació del Creu Alta “perquè tots ens coneixem i ho estan passant malament. En alguns partits han merescut més i espero que guanyi… després del derbi”.

Publicitat
Comentaris
To Top