BADIA

L’AMB construeix un carril bici entre Badia del Vallès i la UAB

El nou tram de la xarxa pedalable del Vallès tindrà 770 metres de longitud i permetrà superar la C-58 i el riu Sec

Imatge virtual del futur carril bici que connectarà la UAB amb Badia del Vallès

L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha iniciat les obres del futur carril bici que connectarà Badia del Vallès i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El nou tram pedalable tindrà 770 metres de longitud i permetrà als usuaris superar barreres com la C-58 o el riu Sec. L’ens supramunicipal confia en potenciar la intermodalitat dels estudiants universitaris de les ciutats de l’àmbit de la línia R2 de Rodalies i que poden fer parada a Barberà del Vallès per arribar fins a la facultat amb bicicleta. L’actuació compta amb un pressupost de 845.000 euros i els treballs tindran una durada de sis mesos, amb la qual cosa el nou vial està llest per a l’inici del curs universitari 2022-2023.

El cap de servei d’Actuacions de Mobilitat Sostenible i Espai Públic de l’AMB, Xavier Nogués, afirma que la nova connexió és “molt important” en el conjunt de la xarxa pedalable de la metròpolis de Barcelona (Bicivia), ja que millora les condicions “precàries” de la connexió actual.

El camí actual entre Badia i la UAB, detalla Nogés, té un acabat de paviment “molt dolent” i compta amb “pendents molt fortes”, que el convertien en un tram “perillós” per als usuaris. En nou projecte crea un carril amb pendents més suaus, més ample i millor il·luminat. També es conserva el camí preexistent per a vianants i es segreguen les dues circulacions.

A més de l’actuació per generar el nou carril bici, els treballs serviran també per recuperar ambientalment un espai marginal a les vores de la C-58, que acollia horts il·legals. En els pròxims mesos també es faran obres per a la connexió pedalable entre Badia del Vallès i Cerdanyola del Vallès.

Comentaris
To Top