Ciutat

Adeu a la sequera: més de 40 litres d’aigua a Sabadell

No plovia des del passat 25 de novembre, a excepció d'un plugim a principi de gener / LL. FRANCO

La situació anticiclònica que ha afectat Sabadell els darrers tres mesos ja és història. I la millor manera d’acabar amb la sequera, que ha afectat conreus, fauna i ha posat en alerta l’ADF de la ciutat, són les precipitacions que s’han registrat durant el passat cap de setmana.

Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya, des del divendres dia 11 fins al diumenge 13 s’han enregistrat, a través de l’estació automàtica Sabadell -Parc Agrari, més de 40 litres (42,5 mm) durant aquest període de 72 hores. La darrera vegada que a Sabadell es van enregistrar més de 40 litres en tres dies consecutius ens hem de remuntar a finals de novembre (23-24-25), quan es van acumular 51,1 mm.

Borrasca Cèlia: pluja acompanyada de sorra

L’episodi de precipitacions d’aquest passat cap de setmana podrien tenir continuïtat al llarg d’aquesta setmana, amb especial atenció a partir de dimecres. Paral·lelament, a partir d’aquest dilluns el vent serà el gran protagonista amb l’arribada de la borrasca Cèlia a la península Ibèrica. En cas de produir-se precipitacions, aquestes vindrien acompanyades de sorra provinent del Sàhara. No s’espera que canviï el temps a mitjà termini.

Comentaris
To Top