PATRIMONI DE SABADELL

La construcció de la Gran Via

Les obres de construcció de la Gran Via, que van comportar el soterrament de les vies del ferrocarril, també van suposar dir adeu al famós baixador, l’apeadero, com encara el coneixen molts sabadellencs.

La construcció de la Gran Via, el 1976 / CEDIDA

La construcció de la Gran Via, el 1976 / CEDIDA

La urbanització d’aquesta carretera urbana va ser un revulsiu per a la ciutat, al llarg dels seus set quilòmetres de recorregut. Molts encara recorden els anys d’obres, entre els setanta i vuitanta del segle passat. És el cas d’aquesta fotografia compartida al grup Patrimoni Sabadell, en què es mostra l’estat de les obres l’any 1976. Els treballs havien començat cinc anys enrere i en aquesta imatge l’obra civil ja està pràcticament acabada i queda asfaltar.

La fotografia permet veure com es va fer la configuració d’aquest emplaçament de la ciutat, la mateixa setmana que els lectors del Diari han pogut veure com es reformarà pròximament. L’Ajuntament preveu posar-hi jardineres i eixamplar les voreres perquè els vianants guanyin espai, alhora que els vehicles redueixin la velocitat.

Comentaris
To Top