El Sabadell es refà amb una victòria d’or a San Fernando (0-1)

San Fernando-Sabadell gol Kaxe

Un gol de Kaxe a la segona part dicta sentència i el CE Sabadell fa un exercici de solidesa absoluta

Kaxe celebra el seu sisè gol de la temporada amb Jacobo / AGÈNCIA LOF

Reacció. En un duel marcat pel fort vent de Llevant, el Sabadell s’ha refet de les dues ensopegades a la Nova Creu Alta amb una gran victòria a l’Estadi Bahia Sur gràcies a un gol de Kaxe a la segona meitat, trencant l’espectacular dinàmica del San Fernando. Els arlequinats queden a la mateixa distància del play-off que dels llocs de descens.

Dues variacions ha fet Pedro Munitis – que continua imbatut com a tècnic arlequinat fora de casa – a l’onze. Facu i Dani Sánchez han estat les novetats en detriment d’Iago Indias i Xavi Boniquet. Una de les premisses era frenar el potencial ofensiu del conjunt gadità i malgrat la important absència d’Aleix Coch, el conjunt arlequinat ha mostrat una gran solidesa. El tàndem Guillem Molina-Teo Quintero ha funcionat a la perfecció. El de Valls ha tingut una providencial actuació defensiva davant el mediàtic Pedro Benito en la jugada més perillosa dels locals. El San Fernando ha dominat els primers 20 minuts, amb aproximacions, però sense generar ocasions clares.

En canvi, el Sabadell, jugant a la contra, n’ha tingut dues per avançar-se en el marcador. En la primera, la rematada de Jacobo, després d’una gran maniobra de Dani Sánchez, ha topat en els peus de Calderón, qui s’ha creuat a l’últim moment. Molt més clamorosa ha estat la de Kaxe, qui després de superar la sortida del porter Perales, ha buscat l’angle i amb tot a favor ha estavellat la pilota als peus de Juan Rodríguez sota pals de manera increïble. Veure per creure. Semblava un gol fet, però no ha estat així. Ha tornat a perdonar un Sabadell que ha anat clarament de menys a més.

La segona meitat ha començat amb un gran ensurt. Pedro Benito ha rematat a la xarxa després d’un primer intent d’Agüero que es trobava en fora de joc. Per tant, el gol ha quedat invalidat. Han estat 10 minuts de dubtes i imprecisions per part arlequinada, però s’ha refet el conjunt de Munitis i ha tornat a mostrar la seva perillositat al contracop amb Kaxe com a principal protagonista. El basc ha enviat fora una centrada de Jacobo, l’avís del cop definitiu en el minut 62 quan ha caçat una centrada de Diego Caballo per superar Perales amb un toc precís després de guanyar la posició al central. Un gol d’or i el sisè del davanter basc.

A partir d’aquí, el partit ha entrat en una total bogeria. El tècnic local, Nacho Castro, ha arriscat moltíssim amb l’entrada de Biabiany, tota la setmana amb molèsties. I només ha durat 6 minuts sobre la gespa. Els canvis ofensius no han servit per generar més ocasions. El Sabadell ha defensat amb ordre i gran disciplina i també s’ha vist afavorit per un nou anul·lat a Pedro Benito, aquesta vegada per un polèmic fora de joc previ de Francis Ferrón, qui ha fet el gest de buscar la rematada. Això ha interpretat l’assistent davant les protestes del públic local.

El Sabadell ha tingut l’opció de sentenciar amb el 0-2 en una claríssima ocasió de Sergi Altimira, però el més important era assegurar la victòria. Ha debutat Lamine Gassama i els arlequinats han sabut adormir el partit per sumar tres punts d’enorme valor per refer-se anímicament i alimentar de nou il·lusions. Ara visitarà la Nova Creu Alta el líder Albacete, una nova prova de foc.

Fitxa Tècnica

San Fernando: José Perales; Sergio Cortés, Juan Rodríguez (Rafa Páez, m. 70), Ayala, Calderón, Marc Carbó (Biabiany, m. 64) (Jaime Santos, m. 70), Agüero (Francis Ferrón, m. 64), Caballero, Pedro Benito, Bicho i Callejón.

Sabadell: Emilio Bernad; Joseba Muguruza, Guillem Molina, Teo Quintero, Diego Caballo, Facu, Jacobo (Gassama, m. 83), Aguza, Kaxe (Dopi, m. 83), Aarón Rey (Sergi Altimira, m. 69) i Dani Sánchez.

Àrbitre: Jorge Díaz Escudero, Comitè murcià. Grogues: Callejón; Sergi Altimira, Teo Quintero; tècnic Nacho Castro (San Fernando).

Gol: 0-1, minut 62: Kaxe.

Incidències: Uns 1.500 espectadors a l’Estadi Bahia Sur Iberoamericano.

Munitis: “No vull sentir a parlar de play-off ni descens, això ens perjudica”