Ciutat

Lluís Matas (Junts per Sabadell) carrega contra els regidors d’ERC: “Han de deixar estar Twitter i aixecar el cul”

El portaveu ha carregat contra les crítiques dels republicans per pactar amb el govern socialista Farrés

El portaveu de Junts per Sabadell, Lluís Matas, al ple municipal en una foto d'arxiu / LLUÍS FRANCO

Les eleccions municipals del 2023 s’acosten i ho demostren algunes escalades de tensió entre forces polítiques a la ciutat. El darrer episodi evidencia que la sintonia entre Junts per Sabadell i ERC no és la millor de cara a negociar possibles acords independentistes. El portaveu juntaire, Lluís Matas, ha convocat una roda de premsa per carregar contra les constants crítiques dels republicans per pactar amb el govern socialista de Marta Farrés. “El que han de fer és deixar estar el Twitter i aixecar el cul de la cadira”, ha etzibat.

El detonant de la roda de premsa ha estat l’article que Sergi Sol, exassessor d’Oriol Junqueras i periodista pròxim a ERC, ha publicat a El Nacional. Hi assenyala que a la ciutat governa “la sociovergència” i que després de les eleccions Junts per Sabadell “s’entregarà mansament al PSC per impedir l’alternança i esgarrapar cadires”.

Matas ha corregit les paraules de Sergi Sol: “Estem a l’oposició i el que fem és, gràcies a la negociació i a la influència, aplicar el nostre programa i construir un model de ciutat en positiu”, ha dit, tot citant el programa de Ciutat i Turisme i el projecte per transformar la Gran Via. A més, ha llançat un dard recurrent cap als republicans: “Som experts en taules de negociació. No com altres, que van a Madrid i no en treuen res”.

Després de les eleccions: amb ERC o PSC?

Malgrat tot, Junts per Sabadell donaria suport a una alternativa al govern socialista després de les eleccions? El portaveu ha respost que farà costat a qui més garanties doni al seu grup municipal per implementar el seu projecte de ciutat, que considera el més encertat.

“Ni uns ni altres tenen millor model de ciutat que nosaltres. El Govern tira endavant projectes-bolet a la ciutat”, ha assegurat sobre l’executiu de Farrés. “ERC va formar part de l’anterior govern quadripartit i no van impulsar cap projecte interessant. Van deixar una ciutat grisa i abandonada, sense rumb”, ha afegit Matas.

Comentaris
To Top