Ciutat

“Falten recursos a Educació, ens donen les molles”

El cinquè dia de vaga va acabar dimecres, amb un 8% de seguiment a la comarca. Les direccions d’escoles insisteixen en la falta d’inversió

Els mestres demanen més recursos en Educació / victòria rovira

La necessitat d’augmentar recursos en educació es troba entre els principals reclams que han motivat els cinc dies de vaga de professors a les escoles. Entre altres factors, com l’avançament de curs, l’oposició al nou currículum de secundària o la defensa de la immersió lingüística, els sindicats de docents demanen que la inversió en educació sigui d’un 6% del PIB català, com a mínim, tal com estipula la Llei d’Educació Catalana (LEC). L’increment de recursos és també un dels clams que ha unit una trentena de direccions de centres educatius de Sabadell.

“La base del malestar és la falta d’inversió en educació. Proposen noves mesures per millorar, sens dubte, però mentre nosaltres assumim el pla de digitalització o el decret d’inclusió, no augmenten els recursos”, expressa Mònica Marín, directora de l’escola Miquel Martí i Pol. “Ens donen les molles. Cada vegada que fan un gran anunci, es tracta de recursos que ens havien tret i que ens retornen”, afegeix. Marín reconeix que des de Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental es fan tots els esforços possibles, però recalca que la falta d’inversió és un tema polític.

Relacionat amb la falta de recursos en educació, entre els motius principals de la vaga de cinc dies que han dut a terme els sindicats de docents hi havia la reversió de les retallades, l’increment de personal, l’estabilització del personal interí que encadena contractes o el retorn de les dues hores de reducció de jornada al personal major de 55 anys.

Als centres educatius públics del Vallès Occidental, el primer dia de vaga va ser seguit per quatre de cada deu professors, mentre que l’última jornada, ahir dimecres, va tenir un seguiment del 8%, segons el departament d’Educació.

“Per definició, a Educació s’hi han de destinar més diners, sempre. Fins i tot per arribar a complir el desig d’arribar al 6% marcat per la LEC. El que sí que podem dir és que en els últims dos pressupostos els diners per a Educació han crescut entre un 10 i un 15%, però venim d’on venim. Estem en el bon camí, però queda feina”, assegura en declaracions al Diari el president del Consell Escolar de Catalunya, Jesús Viñas. La inversió en Educació representa entre el 3,6 i el 4% del PIB, segons apunta.

Als centres educatius, la falta de recursos també es fa evident en les infraestructures, segons opina el president de l’AMPA Can Rull, David López. “Les escoles han de rebre més finançament. Tenim deficiències en les infraestructures des de fa molt temps. No s’inverteixen els diners que hi fan falta”, sosté. Això pot afectar pedagògicament, considera.

Comentaris
To Top