Ciutat

Vaga a les escoles: més d’una trentena de direccions de Sabadell hi donen suport

Els serveis mínims per a l'escola: un docent per a cada aula

Una trenta de direccions d’escoles públiques de Sabadell fan costat a la vaga que els sindicats de professors han convocat durant cinc dies: el 15, 16, 17, 29 i 30 de març. L’avançament de l’inici de curs només ha estat el detonant del malestar del professorat. A darrere, segons denuncien, hi ha molt més motius de pes provocats per les decisions del departament d’Educació. “Prou, l’educació no s’improvisa”, clama el text.

Les direccions han enumerat els motius de “descontentament” en una carta enviada a les famílies. Denuncien falta de recursos per a desplegar el decret d’escola inclusiva que permeti atendre la diversitat a les aules; la necessitat de recuperar les plantilles d’abans de les retallades; la falta del personal docent; “la manca de planificació del departament d’Educació”; i la preocupació pel manteniment del model lingüístic català com a model d’èxit per a la igualtat d’oportunitats.

Lamenten que “són situacions que dificulten una gestió de qualitat dels centres i que poden afectar directament la tasca amb l’alumnat”. 

Alhora, les direccions, que recorden que durant els darrers dos anys han hagut de gestionar la pandèmia amb “neguit, inseguretat i patiment”, lamenten que s’hagin hagut d’assebentar de tots els canvis de la gestió dels centres educatius a través de la premsa. Ho consideren “un menypreu” cap a la comunitat.

El nou currículum

Les direccions es queixen del nou currículum de Primària, ESO i Batxillerat. “Se’ns va enviar a finals de gener durant el pitjor moment de gestió covid als centres educatius i només amb una setmana per valorar-lo i poder fer aportacions. Considerem que, novament això és una falta absoluta de respecte envers els professionals de l’educació”, lamenten. 

“En el cas de secundària, suposa un canvi profund de transformació educativa que haurem d’aplicar al setembre sense temps d’un debat pedagògic als centres. Necessitem saber de quina manera ens acompanyarà el Departament en el desplegament. I pel que fa al currículum de Batxillerat, necessitem saber en quin moment arribarà, quins centres oferiran aquest nou batxillerat, quina dotació de plantilla requerirà i quina formació acompanyarà aquest desplegament”. 

Dubtes sobre l’avançament de curs

Sobre l’avançament de l’inici de curs, expressen que la decisió genera “neguits” pel que fa a l’organització, ja que les plantilles docents haurien d’estar completament assignades al mes de juny per començar a preparar el nou curs. També creuen que no s’han planificat els recursos necessaris, per pagar el monitoratge per atendre els infants les tardes de setembre o pagar vacances de professors.

Per altra banda, es queixen de la falta de diàleg per consensuar la decisió –”unilateral”– amb escoles, consells escolars, sindicats i famílies.

El text està firmat per una trentena de centres públics de Sabadell.

 • Escola Catalunya 
 • Escola Andreu Castells 
 • Escola Sant Julià 
 • Escola La Trama 
 • Escola Floresta
 • Institut Escola Joan Sallarès i Pla
 • Escola Espronceda
 • Escola Juan Ramón Jiménez 
 • Escola Joan Maragall 
 • Escola Can Deu
 • Escola Pau Casals 
 • Escola Cifuentes
 • Escola Miquel Martí i Pol 
 • Escola Amadeu Vives 
 • Escola Joaquim Blume 
 • Escola Samuntada 
 • Escola Enric Casassas
 • Escola Gaudí 
 • Escola Calvet d’Estrella
 • CEE Francesc Bellapart 
 • Escola Agnès Armengol 
 • Escola Torreguitart
 • Escola El Turonet 
 • Escola La Romànica
 • Escola Bonavista 
 • Escola Nostra Llar
 • Escola Mas Boadella 
 • Escola Teresa Claramunt
 • Escola Joan Montllor 
 • Institut Escola Virolet 
 • Escola Can Llong 
 • Escola Tarlatana 
 • Escola Miquel Carreras 
 • Escola Concordia 
 • Escola Joanot Alisanda 
 • Escola Ribatallada

Centres educatius públics de Castellar del Vallès, Palau Solità i Plegamans, Sentmenat i Sant Llorenç Savall també subscriuen la carta.

Els serveis mínims de la vaga de professors: un docent per cada tres aules

Comentaris
To Top