Publicitat
Ciutat

Més vigilància de l’ús del mòbil al cotxe a Sabadell

conduir mòbil sanció

La Policia Municipal de Sabadell reforça la vigilància de les infraccions que poden causar distraccions

Un conductor utilitzant un telèfon mòbil al cotxe / CEDIDA

Sabadell ha reforçat la vigilància de les infraccions vinculades a l’ús del mòbil al cotxe. Les distraccions són la primera causa dels accidents de trànsit mortals al nostre país des del 2016, segons dades de la DGT. I la nova llei de Trànsit i Seguretat Vial, en marxa des del 21 de març del 2022, incideix encara més sobre el trinomi distraccions, velocitat i alcohol.

“La nova norma va en la línia de les prioritats de la Policia Municipal: reduir accidents, mortalitat a la carretera i eliminar distraccions al volant”, expliquen fonts municipals. En aquest sentit, els agents s’alineen amb la nova norma, i ara es controla més l’ús del mòbil o les distraccions amb el GPS a les carreteres urbanes de Sabadell. 

Volem acabar amb la sinistralitat”, expressa el tinent d’alcaldessa de Seguretat i Civisme, Jesús Rodríguez. El regidor posa en relleu que la policia local va efectuar més de 50.000 actuacions en matèria de tràfic a Sabadell i “gràcies a la seguretat activa i passiva” s’ha aconseguit zero víctimes mortals a les nostres vies.

De fet, circulació i trànsit és el tercer àmbit de treball més rellevant dins la Policia Municipal. El 2021 va representar el 18,54% dels serveis, només per darrere de seguretat ciutadana (40,68%) i administrativa (22,08%).

Trànsit Gran Via Sabadell

Trànsit a la Gran Via de Sabadell / Víctor Castillo

L’ús del cinturó, una norma estesa

La DGT també reforça les sancions contra els infractors que no portin el cinturó de seguretat, casc o sistemes de retenció infantil. Tot i això, des de l’Ajuntament de Sabadell asseguren que a la nostra ciutat aquests casos són inusuals: “El compliment d’aquestes normes està força estès”, destaquen fonts municipals. Però sí consideren un encert que es castigui aquesta mala praxi, que “poden convertir un accident lleu en greu o fins i tot mortal”, destaquen.

També valoren que és una bona mesura per als ciclistes: “En l’àmbit intraurbà, el nombre de carrils bicis s’augmenta cada any, i també el nombre de persones que utilitzen la bicicleta”. I és aquí on els agents també posen el focus: se sanciona els conductors que estacionen a carrils bici o vies ciclistes.

Les sancions creixen un 17,6%

Sabadell tanca els registres del 2021 amb més imprudències al volant enxampades. A la ciutat es van denunciar 29.486 vehicles l’any 2021, un 17,6% més que al global del 2019, segons dades de la Policia Municipal. Conducció temerària, sota els efectes de l’alcohol o les drogues o altes velocitats dins el nucli urbà.

L’any passat es van fer 360 controls de velocitat amb radar mòbils a Sabadell, pràcticament un per dia, i es van controlar 106.890 vehicles en total. D’aquests, 9.503 van ser sancionats, el 8,8% del total. Els radars fixos van enxampar 1.735 cotxes que es passaven de frenada.  En total, els radars van fotografiar 11.238 vehicles, especialment al districte 5 (5.036),  als barris del Centre (2.409) i  al districte 4 (1.725).

El principal gruix de les sancions, però, les van interposar els agents municipals (55,4% del total), seguides de les denúncies del radar (38,1%) i del Servei Català de Trànsit (6,3%). La conducció sota els efectes de l’alcohol o drogues ha crescut progressivament. Els agents han enxampat 744 conductors que superaven la taxa d’alcoholèmia permesa o sota la influència de les drogues. Un 72,2% més que l’any de la pandèmia i un 45% més que el 2020. 

Publicitat
Comentaris
To Top