Publicitat
Diners

Bokoto obre a Sabadell amb la intenció d’apropar el sushi d’alta qualitat a tots els públics

El restaurant japonès Bokoto obre les seves portes aquest divendres, 6 de maig, a la rehabilitada casa Bru o Miralles del carrer de Gràcia, 131, al Centre. El nom fa referència a l’explosió de sabors a la boca.

El primer pis del restaurant, una combinació dels elements patrimonials i de l'espai del restaurant / VICTÒRIA ROVIRA

El primer pis del restaurant, una combinació dels elements patrimonials i de l’espai per menjar / VICTÒRIA ROVIRA

La proposta gastronòmica que ofereix és variada i vol acostar la cuina japonesa a aquelles persones a les quals d’entrada no els crida l’atenció. Un dels tres socis de l’empresa, Roland Vigatà, assegura que “hem respectat la puresa d’alguns plats, com el sashimi, i n’hem introduït d’altres més cuinats o rolls de vedella, molt lluny de la cuina japonesa”, precisament per “donar temps a les persones” i que puguin anar coneixent aquests productes. Un dels productes estrella és la tonyina vermella de Balfegó, originària de l’Ametlla de Mar. I no hi falten yakisobas, rolls, nigiris i sashimi, entre altres.

En aquest sentit, Vigatà destaca que a tots els clients se’ls fa una explicació dels plats que tenen a la carta i, físicament, la mateixa carta compta amb fotografies per poder identificar els productes que se serviran. “A tots ens costa molt preguntar, són molts conceptes i paraules noves que el que ve de tant en tant potser no recorda”, explica el restaurador. La llum càlida i les parets fosques, buscant la intimitat, i el bon tracte als clients volen ser senyes d’identitat d’aquest nou establiment. També elements singulars com la barana i la volta de l’escala i els vitralls de portes i finestres.

Cinquè establiment

Aquest és el cinquè local de Bokoto que obre les seves portes. L’empresa és propietat de tres socis lleidatans: Roland Vigatà, Ramon Planes i Sisco Pujol, aficionats al menjar japonès que van començar obrint un primer restaurant a la seva ciutat, Lleida, i de mica en mica han anat fent créixer el negoci, arribant també a Saragossa, Tarragona i a l’estació de Baqueira-Beret, a la Vall d’Aran.

La capacitat del restaurant és d’una vuitantena de comensals i hi treballen unes 15 persones, principalment de Sabadell. Oferirà el Menú Executiu els migdies, per 23 euros, i el tiquet mitjà per carta és de 33 euros. Si bé l’obertura al públic és aquest divendres, tant aquest dimecres com dijous s’han celebrat diferents àpats d’inauguració amb l’equip de l’empresa i altres convidats.

La cuina del restaurant és oberta i hi ha una barra a l’estil sushi-bar per menjar ràpid / VICTÒRIA ROVIRA

La casa Bru o Miralles, on s’ubica l’establiment, està protegida pel catàleg del patrimoni de Sabadell per ser obra dels arquitectes sabadellencs Gabriel i Juli Batllevell l’any 1893. Per això s’han hagut de respectar coses com la façana, els sostres i els vitralls, però també s’han pogut fer obres per canviar el terra o treure algunes parets per poder combinar sales més grans amb d’altres més petites. Les obres de rehabilitació de l’espai s’han allargat més del previst inicialment, ja que en un principi Bokoto tenia intenció d’obrir el passat mes de novembre. “Va costar molt començar les obres, la part de patrimoni ha durat sis o set mesos”, afegeix Vigatà.

Sala del restaurant Bokoto / VICTÒRIA ROVIRA

Detall de l'escala reformada de la casa Bru o Miralles / VICTÒRIA ROVIRA

Detall de l’escala reformada de la casa Bru o Miralles / VICTÒRIA ROVIRA

La versió de gyozas de Bokoto / VICTÒRIA ROVIRA

Una de les taules reservades del restaurant / VICTÒRIA ROVIRA

Una de les taules reservades del restaurant / VICTÒRIA ROVIRA

Detall de la làmpada i els vitralls de les finestres de l’escala / VICTÒRIA ROVIRA

L’equip de cuina preparant el salmó / VICTÒRIA ROVIRA

Vieires del nou restaurant sabadellenc / VICTÒRIA ROVIRA

Publicitat
Comentaris
To Top