ESPORTS

L’atac al cim del Lhotse no serà fins al 16 de maig

A dalt, el sabadellenc, durant el seu periple per fer el cim del Lhotse, a la cascada de Khumbu / cedides

L’alpinista sabadellenc continua el seu camí en direcció el cim del Lhotse, uns dels catorze vuit mils del món, que espera coronar en els pròxims dies.

Després de sortir a finals del mes passat en direcció a Katmandú, David Nosàs ha anat cremat diverses etapes, un cop finalitzat amb èxit el trekking de l’Everest: “Les sensacions són bones dins de la duresa. Hem tingut lleugeres congelacions i fort vent en alguna nit que ha dificultat el descans”, explica.

El passat 28 d’abril va arribar al camp base, on va estar fins al dia 2 de maig, segons detalla, fent diverses aproximacions al C1 creuant la cascada de Khumbu –foto– per guanyar aclimatació i agafant sensacions, per després continuar fins al C2: “Hi vam passar dues nits. La primera d’elles, vam aproximar-nos fins al C3, aprofitant que feia bon dia, però de cop i volta es va tapar i el sol ens va deixar d’escalfar. Dues congelacions als dits de la mà em va obligar a girar cua a 100 m del C3”.

Setmana decisiva

Un cop finalitzada la primera rotació a més de 7.000 metres d’altitud, a partir de dilluns començarà la segona i darrera rotació abans d’atacar el cim del Lhotse, de 8.516 metres, sempre que l’aclimatació continuï en aquesta línia i no apareguin contratemps.

Durant tres dies, David Nosàs passarà del camp base fins a tocar C4, fent nits al C2 i al C3, per deixar enllestida la preparació: “Calculem que serà el 16 o 17 de maig, sempre que tot vagi sobre el previst. El Lhotse té la finestra més gran per intentar coronar-lo. Normalment, tens prop de dues setmanes per l’ascensió final a diferència d’altres cims, com l’Annapurna, que hi ha anys que només pots intentar-ho durant un o dos dies”, afegeix.

Comentaris
To Top