Publicitat
Ciutat

El servei d’atenció domiciliària a Sabadell s’ampliarà amb un nou contracte

40.000 àpats a domicili. Aquesta és la xifra d’atencions a domicili que l’Ajuntament preveu incloure dins dels serveis. La Junta de Govern Local ha aprovat l’expedient per a la nova contractació d’aquest servei, que tindrà de mitjana més d’un centenar usuaris mensuals. Segons els càlculs municipals, cada mes es repartiran 3.165 àpats a 115 usuaris. En total, la previsió anual és de distribuir 37.980 menjars.

El nombre d’usuaris del servei ha anat creixent cada any, segons les dades de l’Ajuntament. Amb aquesta mesura, l’objectiu és garantir l’alimentació i nutrició de les persones més fràgils. Però també l’atenció i seguiment de situacions de soledat o de persones amb necessitat de suport emocional.

El 2020 la xifra de persones que van rebre àpats a domicili va ser de gairebé 300 a causa de la pandèmia. Tot i això, el servei està tornant ara a les xifres previes a la Covid.

Els detalls del contracte

El nou contracte tindrà vigència entre l’1 d’octubre d’enguany i el 30 de setembre de 2024, prorrogable per dos anys més, per un valor d’1,05 milions d’euros. Els dos primers anys el pressupost de licitació s’estima en uns 530.000 euros.

I es divideix en dos lots: una part del servei l’assumirà una empresa ordinària, que atendrà 90 usuaris mensuals. Però com a novetat, i per primera vegada, s’inclou a la licitació d’un segon lot al qual només s’hi poden presentar centres especials de treball (CET), empreses que ofereixen un treball remunerat a les persones amb alguna mena de discapacitat i garanteixen la seva integració laboral.

En aquest cas, l’empresa haurà de repartir els àpats una mitjana de 25 usuaris mensuals, el que suposarà uns 724 àpats mensuals. La previsió d’àpats anuals entre aquest grup és de 8.688. Així, el 21% del servei que contracta l’Ajuntament l’assumirà directament una empresa que dona feina a persones amb dificultats per accedir al mercat laboral.

Publicitat
Comentaris
To Top