Publicitat
Ciutat

Les escoles de Sabadell tindran passos per a vianants més visibles

La mesura, molt reclamada pels pares, ha de permetre que els conductors tinguin consciència de quan són a prop d’un entorn escolar

Entrada a l'escola Samuntada / LLUÍS FRANCO

Totes les escoles de Sabadell veuran canvis en els passos de vianants que tenen més a prop. L’Ajuntament va aprovar ahir, via Junta de Govern Local, destinar mig milió d’euros a dos projectes que aniran en aquesta direcció.

D’una banda, els passos de vianants de totes les escoles de la ciutat, 92, tindran la base de color vermell i s’afegirà un segell groc amb la paraula escola en majúscula per cridar l’atenció dels vehicles. Del mig milió d’euros que costaran totes les actuacions, a aquesta s’hi dedicaran 100.000 euros.

La pacificació i millora urbana de l’entorn escolar dels centres educatius de Sabadell va començar ja en l’anterior mandat, amb exemples com l’Enric Casassas, i continua amb l’actual Govern. Ara s’ha aprovat el projecte per millorar l’entorn de les escoles Sant Julià, Samuntada i Joaquim Blume.

Entre els veïns, el projecte es veu com una oportunitat per guanyar espai  i seguretat per a tots, com apunta Irene Vázquez a les portes de l’escola Sant Julià. “Està bé i espero que millori la visibilitat dels cotxes”, apunta.

La regidora de Desenvolupament Urbà, Mar Molina, assegura que aquestes actuacions “seran els primers projectes d’una nova metodologia” que combinarà l’acció amb la pedagogia.

Què es farà?

Les millores que es faran passen per ampliar voreres o els espais més pròxims a les escoles. També es millorarà el verd urbà i s’afegiran reductors de velocitat a la calçada. Hi haurà passos de vianants elevats, cosa que també permetrà incrementar la seguretat en els encreuaments. En aquest cas, el pressupost és de poc més de 400.000 euros, la meitat dels quals finançats amb fons europeus FEDER. Totes les accions es faran amb urbanisme tàctic, utilitzant pintura i elements de mobiliari.

Publicitat
Comentaris
To Top