Publicitat
Vallès

Sant Cugat i Sant Quirze, entre les 10 ciutats amb més renda de l’Estat

L’informe fa referència a dades d’abans de la pandèmia i només analitza municipis de més de 20.000 habitants

Ajuntament de Sant Quirze / CEDIDA

Sant Cugat del Vallès és la tercera ciutat de l’Estat amb una renda per càpita més alta, amb 21.122 euros, segons dades del 2019 publicades aquest dilluns per l’INE. Entre el rànquing de les deu ciutats amb més renda per habitant de l’Estat també hi ha Sant Quirze del Vallès, amb 18.931 euros de mitjana. L’informe fa referència a dades d’abans de la pandèmia i només analitza municipis de més de 20.000 habitants.

Pozuelo de Alarcón (Madrid) -26.367 euros- i Boadilla del Monte (Madrid) -21.9.76 euros- lideren la classificació. Sant Cugat també és la localitat catalana més ben situada a nivell de tot l’Estat pel que fa a nivells d’atur (6,4%) i esperança de vida (84 anys). Barcelona i Madrid concentren els 10 barris amb major renda neta mitjana anual per habitant, entre els quals hi ha Pedralbes, les Tres Torres i Sant Gervasi.

Segons l’informe ‘Indicadors Urbans’, entre els municipis amb més renda de l’Estat també hi ha Sitges, en catorzena posició, amb 17.665 euros de mitjana; Vilassar de Mar, 19è amb 16.966 euros; i Barcelona, 20è amb 16.894. Més avall també apareix el Masnou (16.456 euros), Molins de Rei (15.975 euros), Castelldefels (15.876 euros) i Sant Joan Despí (15.777 euros). Entre els municipis amb menys renda per càpita no en figura cap de català, en una llista que encapçalen dos municipis d’Almeria: Níjar, amb 7.097 euros; i Vícar, amb 7.634 euros.

Pel que fa a l’atur, a banda de Sant Cugat, entre les localitats amb menys desocupats hi ha Castelldefels, Barcelona i Cerdanyola del Vallès. De nou, cap municipi de Catalunya apareix entre els que tenen taxes més elevades d’atur. Lideren la llista Linares (Jaén) i la Línea de la Concepción (Cadis). De fet, Catalunya, Madrid i el País Basc encapçalen la llista de municipis amb més renda i menys atur.

Els indicadors urbans de l’INE també inclouen Manresa, Lleida, Reus, Terrassa, Badalona i Santa Coloma de Gramenet entre els municipis amb un major nombre mitjà de fills. Per contra, Cerdanyola del Vallès apareix a la llista de municipis amb menor nombre de fills per dona.

Altres indicadors mostren que Girona és la cinquena ciutat de l’Estat amb major proporció de llocs de treball als serveis (86,8%).

Publicitat
Comentaris
To Top