Ciutat

La festa del parc Catalunya vol servir per conscienciar sobre l’emergència climàtica

El parc Catalunya amb l'Eix Macià a la dreta / LLUÍS FRANCO
El parc Catalunya, amb el llac a la dreta / LLUÍS FRANCO

Per celebrar el 30è aniversari del parc Catalunya, l’Ajuntament de Sabadell ha preparat un programa d’activitats per posar en valor aquest espai natural i conscienciar la població sobre l’emergència climàtica que vivim. La festa serà diumenge 5 de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient.

Hi haurà activitats durant tot el dia, de 10 a 21 h. El parc es dividirà en quatre àmbits que seran el vermell a la vorera de l’Eix Macià, el blau a la plaça de l’Argub, el groc a la plaça de Matagalpa i el verd a la d’Ernest Lluch.

En la presentació del programa d’actes, el tinent d’alcaldessa de Cohesió Territorial, Jesús Rodríguez, ha destacat que serà un dia “molt rellevant per fer conscienciació dels problemes reals que tenim amb el medi ambient”. “El canvi climàtic està aquí i ho notem”, ha dit, alhora que s’ha referit a la darrera onada de calor, la pèrdua de biodiversitat, la crisi per la contaminació atmosfèrica o la generació de residus.

L’esdeveniment també servirà per donar a conèixer les entitats que col·laboren en la gestió del parc i en la festa, com Adenc, ADF, Aigües Sabadell, el Consorci de Residus del Vallès Occidental, CIPO, TUS, la Generalitat, L’Olivera, Smatsa, Som Energia i la Fundació Antigues Caixes Catalanes.

El Parc Catalunya fa 30 anys: cinc moments clau

Comentaris
To Top