Publicitat
Ciutat

La Generalitat preveu que la T-Mobilitat estigui en marxa a Sabadell a finals del 2023

Un tren de la línia de Rodalies R4 al seu pas per Can Llong
Un tren de la línia de Rodalies R4 al seu pas per Can Llong / VR

El Govern ha fet un nou pronòstic amb la T-Mobilitat i preveu que estigui totalment operativa a Sabadell i tot Catalunya “a finals del 2024“. Per fer-ho possible, el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori va licitar divendres passat per un import de 21,6 milions d’euros les màquines validadores de la T-Mobilitat que s’hauran d’instal·lar a busos interurbans, busos urbans, estacions de Rodalies i estacions d’FGC d’arreu de Catalunya.

“El nou títol de transport ja està en marxa als 36 municipis de l’AMB i calculem que les set corones metropolitanes funcionin amb la T-Mobilitat a finals del 2022 o principis del 2023”, ha precisat el secretari general de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, Ricard Font.

Fi de les targetes de cartró sense xip: del 2023

“Cap a la tardor del 2023 serà el torn de fer l’apagada analògica i acabar amb les clàssiques targetes de cartró sense xip, i uns dos o tres mesos després deixar de banda les corones i començar amb el sistema de pagament per quilòmetre”, ha continuat Font, en una trobada informativa per explicar els nous terminis del desplegament de la T-Mobilitat, que acumula un retard de més de sis anys (estava previst que entrés en funcionament el 2016).

“La revolució és que la gent deixarà de pagar per corones i pagarà per quilòmetres recorreguts, amb bonificacions per llargada del trajecte (serà més econòmic en proporció un Portbou-Amposta que un Girona-Figueres) i per a usuaris habituals”, ha recalcat el secretari general de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori.

La T-mobilitat, l’antídot contra la desigualtat en les tarifes al Vallès

Publicitat
Comentaris
To Top