Vallès

VÍDEO: Detingut a Montcada el pres fugat durant una visita al dentista a Terrassa

[Javier Llamas]

El jove que es va fugar el passat 5 d’abril quan sortia d’una clínica dental a Terrassa ha estat detingut aquest dimecres a Montcada i Reixac, segons han confirmat els Mossos d’Esquadra. El fugitiu, A. M. R., de 22 anys i amb múltiples antecedents, va escapar gràcies a l’ajut de dos individus. Un d’ells va ruixar amb un extintor els mossos d’esquadra que custodiaven el pres a la rambla d’Ègara.

El 5 d’abril, el jove, de 22 anys, va ser traslladat des de la presó de Lledoners fins a Terrassa. És un noi prim, ros, ple de tatuatges. El custodiaven dos agents de l’Àrea Penitenciària (APEN) dels Mossos d’Esquadra. Passades les 10 hores, els mossos van entrar en la clínica Vitaldent, de la rambla d’Ègara, amb el pres emmanillat. Ell deia que li molestava una peça dental. Li van prendre les dades, li van obrir l’historial i li van fer una radiografia.

La visita no va durar més de 15 minuts. El pacient mirava de reüll cap a la porta exterior. Un BMW gris, amb els vidres tintats, va entrar a la rambla d’Ègara i va estacionar davant de la consulta, al carrer d’Iscle Soler. Els dos mossos i A. M. R. van sortir del centre. Van creuar la rambla perquè el vehicle policial estava aparcat al passeig central. El noi es va ressagar un pas i en aquell moment un altre individu va córrer cap als mossos i va ruixar un d’ells amb el contingut d’un extintor. El pres va escapar amb el seu company.

Ja no duia les manilles. Es creu que portava el braç embenat i les manilles estaven col·locades per sobre de la bena. Li va resultar fàcil, doncs, alliberar-se. Un mosso va caure a terra. Presentava una forta irritació en els ulls. Li van posar sèrum en la mateixa clínica odontològica.

Un tercer individu esperava dins del BMW, que es va perdre a tota velocitat pel carrer de la Cisterna, el portal de Sant Roc, la rambla d’Ègara i, segurament, l’autopista C-58. El turisme va aparèixer unes hores després abandonat a Rubí, en una zona boscosa. A. M. R. ja havia penjat en una xarxa social una imatge seva celebrant la llibertat. Els Mossos d’Esquadra van posar en marxa un ampli operatiu de cerca. Van utilitzar fins i tot un helicòpter. La policia va buscar el fugitiu per Can Jofresa. També per Viladecavalls, on havia viscut feia uns mesos.

DETENCIONS DELS CÒMPLICES

El pres seguia en parador desconegut, però els dos còmplices van ser detinguts al Bages. Un, el 18 d’abril al Pont de Vilomara i Rocafort, després d’un incident amb uns policies; l’altre, una setmana després a Manresa, on va es va presentar en una comissaria. A. M. R. ha estat detingut aquest dimecres a Montcada i Reixac. Només ha transcendit que uns mossos l’han identificat.

A. M. R., malgrat la seva edat, és molt conegut en cercles policials. Aficionat a les curses il·legals de cotxes, és “un habitual“, com es qualifica en l’argot policial a aquells individus acostumats a entrar a garjoles. Fonts policials asseguren que alguna vegada ha fugit al volant d’un vehicle posant en perill la integritat dels guàrdies.

Hores després de la fuga, fonts pròximes a la investigació van afirmar que el jove complia 11 mesos de presó per un robatori amb encastament en un concessionari de vehicles. Va ser implicat també en fets més greus. En un assalt a una plantació de marihuana d’Almeria que va acabar en homicidi, per exemple.

Comentaris
To Top