Publicitat
Ciutat

L’estiu começa amb un lleuger repunt de contagis de Covid

En els darrers set dies s’han detectat un 8,8% més de casos positius que fa dues setmanes

/ LLUÍS FRANCO

L’arribada de l’estiu, aquest dimarts 21 de juny, es produeix en un moment de lleuger repunt dels contagis de coronavirus. A Sabadell, en els darrers set dies s’han detectat un 8,8% més de casos positius que fa dues setmanes.

Actualment només es fan proves diagòstiques a certes persones: majors de 60 anys, persones amb malalties greus o immunodeprimides i embarassades. I això, juntament amb els tests ràpids que es poden comprar a les farmàcies, fa que les xifres de casos no siguin exactes, però sí que permeten tenir una mostra de la situació.

Entre el 28 de maig i el 5 de juny, a Sabadell es van detectar 431 casos de Covid, mentre que dues setmanes després han sigut 469, entre el 10 i el 17 de juny, segons les darreres dades actualitzades pel Departament de Salut. El risc de rebrot es manté en la franja considerada alta, la velocitat de transmissió continua en 1,21 punts i el percentatge de positivitat és del 32,6%. La mitjana d’edat de les persones contagiades és de 54,8 anys.

Respecte al mes anterior, els 469 casos actuals són menys que els 611 de l’11 al 17 de maig, però pràcticament el doble que els 231 del mateix període de l’abril. Són millors, en tot cas, que els mesos de gener, febrer i març en què se sortia de la sisena onada de la pandèmia.

Molt diferent a l’any passat

La situació és força diferent si ho comparem amb l’any passat, sempre tenint en compte que ara no hi ha pràcticament restriccions i que, aleshores, n’hi havia com eren portar la mascareta a l’exterior, els aforaments estaven limitats i l’oci nocturn, tancat. Entre l’11 i el 17 de juny del 2021, abans de Sant Joan, a Sabadell es van diagnosticar 80 casos de coronavirus. El risc de rebrot era de 80 punts, però després de la revetlla ràpidament els contagis es van desbocar i a final de mes es va superar el miler de casos setmanal. Aleshores començava la cinquena onada de la pandèmia.

Publicitat
Comentaris
To Top