Ciutat

Quins han estat els millors treballs de recerca de 2022 a Sabadell?

Els premis Montserrat Miró i Marimon, que guardonen els millors treballs de recerca de Sabadell i Sant Quirze, han celebrat la 21a edició.

Els guardonats de la 21a edició dels premis Montserrat Miró i Marimon

Els premis Montserrat Miró i Marimon, que guardonen els millors treballs de recerca de Sabadell i Sant Quirze, enguany han celebrat la seva 21a edició. Com cada any, han aplegat desenes de joves, familiars i tutors a l’Espai Cultura Fundació Caixa Sabadell que, entre nervis i impaciència, esperaven que el jurat dictés quins han estat els millors treballs de recerca d’aquest 2022.

1r Premi

 • Nom del treball: “Els microplàstics: uns habitants més del medi marí”
 • Estudiants: Carla Borràs i Núria Formoso
 • Tutur/a: Laura Rebollal
 • Institut: Pau Vila
 • Premi: Beca de matrícula d’estudis de 700 euros
 • Descripció: Una exhaustiva classificació dels microplàstics que hi ha al nostre entorn marí explicada, sobretot, a través de disseccions de peixos de famílies i procedències molt diverses. El procés pràctic del treball passava per dissoldre el contingut de l’estómac dels peixos en solucions hipersalines per percebre quines espècies contenen microplàstics.

Carla Borràs, 1r Premi Montserrat Miró Marimon / Victòria Rovira

2n Premi

 • Nom del treball: “La relativitat del temps”
 • Estudiants: Andrea Guerrero i Sònia Cabello
 • Tutor/a: Lauand Darbas
 • Institut: Agustí Serra i Fontanet
 • Premi: Beca de matrícula d’estudis de 500 euros
 • Descripció: Què és el temps? Un treball de 140 pàgines que explica, de forma teòrica i pràctica, conceptes molt complicats d’explicar com la relativitat general o especial. Les nocions de física i matemàtiques són quasi obligatòries pels que vulguin endinsar-se a la lectura d’aquest treball.

Andrea Guerrero i Sònia Cabello, 2n Premi Montserrat Miró i Marimon / Victòria Rovira

3r Premi

 • Nom del treball: “El criptosistema RSA: autenticació i seguretat”
 • Estudiants: Pol Rondón i Lucia Revaliente
 • Tutur/a: Juan Manuel Ortiz
 • Institut: Jonqueres
 • Premi: Beca de matrícula d’estudis de 300 euros
 • Descripció: Un treball que gira entorn les matemàtiques i la programació. La temàtica tecnològica i els conceptes “codificació” o “autenticació de dades” ens transporten a un futur molt proper. És fonamental protegir la nostra identitat a la xarxa. Qui s’encarrega de preservar les nostres contrasenyes sense que cap usuari ens les pugui robar? Qui hi ha darrere la pantalla?

Pol Rondón i Lucia Revaliente, 3r Premi Montserrat Miró i Marimons / Victòria Rovira

Premi Ciutat de Sabadell

 • Nom del treball: “La realitat dels barris de Sabadell: vulnerabilitat en infants i joves”
 • Estudiants: Alba Solé
 • Tutor/a: Ramon Riera
 • Institut: Escola Pia
 • Premi: Beca de matrícula d’estudis de 700 euros
 • Descripció: El treball exposa com és la distribució dels barris de Sabadell tenint en compte dues de les grans onades migratòries més importants. Estudia a fons quines són les vulnerabilitats de cada barri i posa de relleu la importància de la tasca que desenvolupen els Centres Oberts dins de la nostra ciutat.

Alba Solé, Premi Ciutat de Sabadell / Cedida

Comentaris
To Top