Publicitat
Oci i cultura

Dibuixant Sabadell traça el Museu d’Art per posar punt final al seu desè aniversari

El col·lectiu va néixer a partir de tres alumnes de classes de dibuix

A llapis o a color, cadascú té el seu estil / VICTÒRIA ROVIRA

Des de fa 10 anys, és més que probable que, voltant per Sabadell, hagis passat pel costat d’un estol de dibuixants traçant una escena a sobre d’una làmina o una petita llibreta. Diumenge, a partir de les 11 h, aquest manat d’artistes nòmades i urbans apuntaran amb els seus estris al Museu d’Art.

L’entitat Dibuixant Sabadell clourà la celebració del seu desè aniversari aquest cap de setmana, amb la celebració d’una cita en què conviden a tots els aficionats i professionals del dibuix de la ciutat. S’ha escollit el Museu d’Art perquè és el lloc que ha acollit l’exposició del seu aniversari, inaugurada a l’abril. La mostra recopila el treball que els artistes de l’entitat han fet durant aquests deu anys. S’estructura en sis àmbits temàtics: edificis, carrers, indústries, músiques, cultures i confinaments.

El col·lectiu va néixer a partir de tres alumnes de classes de dibuix, que en acabar el curs van decidir continuar quedant per dibuixar escenes de la ciutat, edificis, persones, situacions i emocions. El grup va anar creixent i enfortint els vincles entre ells, i també amb Sabadell.

El grup s’engloba en la filosofia urban sketcher, que es pot resumir en dibuixar in situ la realitat. El dibuix en grup permet intercanviar coneixements i tècniques, esdevenint una activitat molt social. Així mateix, es documenten històries mitjançant el dibuix.

Publicitat
Comentaris
To Top