Ciutat

El Taulí estudia una nova teràpia per evitar la químio en el càncer de pulmó

El tractament combina dos fàrmacs d’immunoteràpia en pacients amb metàstasi

La oncòloga i investigadora del Taulí Laia Vilà / CEDIDA

L’Institut d’Investigació i Innovació del Parc Taulí (I3PT) de Sabadell treballa en l’assaig TACTI-002 per conèixer l’eficàcia i seguretat d’una nova teràpia en pacients amb càncer de pulmó metastàtic per evitar la quimioteràpia.

Ho fa amb l’esperit d’avançar en els tractaments actuals, que cada cop són més personalitzats i que són més eficaços, menys tòxics i amb una millor tolerància als fàrmacs oncològics.

Tal com explica l’oncòloga i investigadora de l’I3PT Laia Vilà, “volem avançar per curar i allargar la supervivència dels pacients, però oferint també una bona qualitat de vida”. L’assaig es troba en fase 2, es fa en 50 centres i recentment s’han publicat els resultats que mostren que combinant dos fàrmacs d’immunoteràpia el tumor es redueix en un 40% i en més del 70% dels pacients es controla la malaltia. En la propera fase es contrastaran els resultats amb el sistema estàndard.

Les conclusions de la investigació s’han presentat al Congrés Anual d’ASCO, el més important del món en oncologia, celebrat aquest any a Chicago.

Cap a la medicina personalitzada

Amb estudis com aquest s’avança cap al model de medicina personalitzada que persegueix el Taulí, la qual cosa permet oferir un millor tractament als pacients com en aquest cas de càncer de pulmó.

Comentaris
To Top