Ciutat

L’Ajuntament conclou que la detenció d’una noia a la Rambla va ser proporcionada

Captura de vídeo del moment de la detenció

La família de la noia, de 14 anys, van denunciar l’acció “desproporcionada” dels agents

Imatge d'arxiu d'un cotxe de la Policia Municipal

El regidor de Seguretat i Civisme de l’Ajuntament de Sabadell, Jesús Rodríguez, ha defensat l’actuació de la Policia Municipal la setmana passada durant la detenció d’una noia de 14 anys a la Rambla. El tercer tinent d’alcaldessa ha confirmat que l’acció s’ajusta al procediment un cop conclosa la investigació oberta aquest passat cap de setmana arran dels fets.

En un missatge publicat a Twitter, Rodríguez ha recordat que la Policia Municipal té l’obligació d’actuar i identificar a les persones sospitoses després de rebre un avís per un presumpte intent de robatori en un establiment de la zona. L’actuació, explica en el missatge difós a les xarxes socials, va resultar més complexa donada la manca de col·laboració en la identificació i la resistència activa de la menor.

Els fets van passar el dilluns 18 de juliol, quan, segons el relat de la jove, aquesta es trobava amb unes amigues emprovant-se roba a una botiga de la Rambla. Després de sortir del local, i sempre segons la seva versió,  l’encarregat de la botiga va trucar la policia pensant que li havien robat, en el que ella considera una malentés. Una patrulla de la zona va procedir a la detenció de la jove, que va romandre en dependències policials fins que la Fiscalia de Menors va dictar la seva posada en llibertat, 12 hores després de l’incident.

Aquest cap de setmana, la família de la jove va presentar una denúncia, argumentant que l’agent actuant la va reduir de forma “desproporcionada”, immobilitzant-la pel braç i el canell. El cas va agafar volada arran d’un vídeo a Twitter en què es pot veure com es desenvolupa l’incident entre la noia i els agents. En les imatges, es pot veure com la noia es regira buscant evitar la detenció mentre els agents intenten immobilitzar-la. El forcejament acaba quan arriben reforços policials, aconseguint reduir la noia a terra fins a emmanillar-la.

Després de donar-se a conèixer els fets, l’Ajuntament va anunciar que obriria una investigació per esclarir les circumstàncies de la polèmica detenció. Aquest dimecres, Jesús Rodríguez ha expressat el seu suport als agents “que fan la seva feina en situacions difícils i complicades”, ha sentenciat un cop finalitzada la investigació.

Comentaris
To Top