Ciutat

L’Ajuntament investigarà les circumstàncies d’una detenció per part d’un agent de la Policia Municipal

POLICIA MUNICIPAL sabadell
Imatge d'arxiu / Lluís Franco

Investigació oberta. El consistori indagarà per aclarir les circumstàncies de la identificació d’una menor per part de la Policia Municipal el passat dilluns 18 de juliol. Segons el relat de la jove, es trobava emprovant-se roba a una botiga de la Rambla i, un cop va ser fora del local, l’encarregat de la botiga va trucar la policia perquè creia que li havien robat. Un cop arribada la patrulla, la jove va ser identificada i, seria en aquest moment,  quan es va produir la detenció amb accions desproporcionades per part dels agents.

L’Ajuntament contactarà amb la família de la menor per oferir assessorament i s’informarà la família de la investigació oberta. També es demanarà als agents informació per conèixer els detalls de la intervenció policial.

Opinió policial

Des de fonts policials el seu sindicat ha expressat una altra versió. Segons ells les joves haurien reconegut els fets, però en el moment de ser identificades van donar dades falses. Davant els fets, i en ser menors, els agents van procedir a la seva detenció. Seria en aquest moment quan les joves es van resistir.

La família de la noia ha decidit denunciar als agents per lesions i l’ajuntament s’ha compromès a investigar-ho. Des del sindicat policial reclamen més mesures per evitar casos així. Com a proposta plantegen l’ús de videocàmeres, com ja fan altres cossos policials. “Hi ha prou tecnologia com gestionar i controlar millor aquestes actuacions, a vegades sembla que encara funcionem com als 90 o 2000”, han assegurat al Diari.

Comentaris
To Top