Publicitat
PATRIMONI DE SABADELL

Els arbres també estan protegits

La singularitat del patrimoni de Sabadell també la conformen els arbres. N’hi ha una setantena de protegits, i tres d’ells són a la plaça de Frederic Mompou, al Centre. Es tracta d’un cedre i dos lledoners, que destaquen per les seves dimensions i aquest és un dels motius pels quals l’Ajuntament els protegeix, juntament amb la seva relació amb altres béns protegits. En trobar-se en una plaça, la seva majestuositat guanya força perquè es poden contemplar a distància des de diferents punts de vista, en trobar-se en un espai obert.

El sabadellenc Josep Manuel Suàrez els ha fotografiat recentment perquè són “en una zona d’ombra molt tranquil·la, amb bancs i que permet relaxar-se”.

Els arbres de la plaça de Frederic Mompou, al Centre / JOSEP MANUEL SUÀREZ

I a la imatge els ha fet sortir al costat d’un altre element encara més singular i característic de la ciutat com és una xemeneia industrial, en aquest cas la de Francesc Sampere i Germans, construïda per Francesc Izard el 1918. Com es veu a la imatge, tot i la perspectiva, la xemeneia és més del doble d’alta que els arbres, amb els seus 36,7 metres d’alçada.

Publicitat
Comentaris
To Top