Publicitat
Vallès

Més de 100 abocaments amb risc d’incendi al Vallès Occidental

Cal extremar les mesures preventives durant els mesos de més calor

En tot el territori català s’han detectat des del 21 de juny més de 600 abocaments amb risc de provocar un incendi

El Vallès Occidental és la segona comarca on s’han registrat més abocaments amb risc de provocar un foc, amb un total de 108 casos. Només el Baix Llobregat (125) està per sobre. La llista la continuen l’Anoia, el Vallès Oriental i Osona, amb 87, 72 i 46 punts incontrolats, segons dades de la Diputació de Barcelona a través del Pla de Vigilància i Informació contra els incendis (PVI).

En tot el territori català s’han detectat des del 21 de juny més de 600 abocaments amb risc de provocar un incendi. És pràcticament el mateix nombre de vessaments que es van detectar l’estiu passat durant els dos mesos i mig de tota la campanya, fins a l’1 de setembre.

Més de la meitat dels abocaments han estat a camins, pistes o boscos, mentre un centenar han estat a urbanitzacions o masies. També n’hi ha hagut una seixantena a zones agrícoles o forestals, mentre més de mig centenar han estat a zones urbanes o polígons.

Pel que fa al tipus de vessaments, 421 dels 700 detectats han estat deixalles, mentre que 138 casos han estat incidències en infraestructures.

Al mateix temps, la Diputació destaca les intervencions dissuasives. Se n’han fet una quarantena per l’ús d’eines que generen guspires, i una trentena per barbacoes que no complien la normativa. Les inspeccions i actuacions contra els incendis es continuaran desplegant en col·laboració amb els ajuntaments i les Agrupacions de Defensa Forestal.

Publicitat
Comentaris
To Top