ESPORTS

Els bateigs subaquàtics d’Unisub Sabadell no falten a la cita de la Festa Major

Enric Amill
Enric Amill a l'escenari de l'activitat, la piscina Municipal Can Marcet / Ll. Franco

És una tradició des de fa més de dues dècades. Molts sabadellencs s’han iniciat en el món del submarinisme gràcies als bateigs subaquàtics que organitza Unisub Sabadell per la Festa Major. Aquest any seran el dissabte en dues sessions, de 10 a 14 h i de 16 a 19 hores; i diumenge de 10 a 14 hores a la Piscina municipal de Can Marcet.

El president d’Unisub, Enric Amill, és un experimentat instructor i gairebé ha viscut totes les edicions. Aquest any han canviat una mica el protocol. “Farem franges de mitja hora perquè la gent pugui gaudir més de l’experiència. Per això és necessari demanar cita. S’explica tranquil·lament en què consisteix, fem una volta de 15 minuts, fotos i al final compartim les sensacions i opinions”, explica. Poden participar infants a partir dels 12 anys, amb el consentiment dels seus pares o tutors.

Només cal portar el banyador. “Nosaltres aportem aletes, màscara, regulador i l’armilla. Les ampolles són d’aire comprimit amb una capacitat de 2.400 o 3000 litres. Amb una ampolla fas el matí sencer. Fem servir dos jocs de material i així un es pot desinfectar”, afegeix. En l’organització participen un total de 25 persones entre tots els àmbits. La piscina de Can Marcet és un “escenari ideal perquè té més de 4 metres de profunditat i permet una perfecta immersió”.

Comentaris
To Top