Publicitat
Ciutat

Novetats en la vacunació contra el virus del papil·loma humà i la Covid

La Comissió de Salut Pública estableix que la campanya de la grip comenci el 17 d’octubre

El calendari de vacunació de Catalunya inclou a partir d’ara el vaccí contra l’herpes zòster per a les persones de 65 i 80 anys. Salut va incloure el març aquesta vacuna per protegir persones en grup de risc i ara ho fa per a la gent gran, començant per aquestes dues cohorts d’edat. S’han adquirit 130.000 dosis per un import de prop de 17,6 MEUR.

Una altra de les novetats del calendari és la vacuna contra el virus del papil·loma humà (VPH) en nois, ja que fins ara es posava només a les noies. S’han comprat 67.000 dosis per vacunar els nois de 6è de primària (11-12 anys), per 3,1 MEUR. Salut calcula que, gràcies a les vacunes, s’eviten uns 34.000 casos a l’any de malalties immunoprevenibles, com de tos feina, galteres, xarampió o rubèola.

El 26 de setembre, inici de la vacunació de la quarta dosi contra la Covid

Paral·lelament, la Comissió de Salut Pública ha posat data a l’inici de la vacunació de la quarta dosi contra la covid-19, que serà a partir de dilluns 26 de setembre, segons ha informat aquest dijous el Ministeri de Sanitat. La campanya de vacunació de la segona dosi de reforç començarà en residències i en persones més grans de 80 anys, tenint en compte el criteri de més vulnerabilitat. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ja havia apuntat que es començaria a injectar la quarta dosi la segona quinzena de setembre. Sanitat també remarca que aquest divendres arriba la primera tongada de dosis de vacunes adaptades a la variant òmicron, que es distribuiran la setmana vinent entre les autonomies.

Pel que fa a la campanya de la grip d’enguany, començarà el dilluns 17 d’octubre en funció de la disponibilitat i circumstàncies epidemiològiques de les comunitats autònomes.

Publicitat
Comentaris
To Top