Ciutat

JxS dona suport a la reforma contra les ocupacions il·legals

lluis matas junts per sabadell

Actualment, a Sabadell s’ocupa cinc vegades més que fa una dècada

Junts per Sabadell va donar aquest dijous suport a les iniciatives del Departament de Justícia per combatre les ocupacions il·legals d’immobles amb caràcter delinqüencial.

El líder de Junts a la ciutat, Lluís Matas, va defensar la reforma presentada per les conselleres Lourdes Ciuró i Violant Cervera. Aquesta setmana, van anunciar que la Generalitat modificarà el Codi civil català perquè ajuntaments i comunitats de veïns puguin instar el desallotjament d’un immoble en casos d’alteració de la convivència i la pau social, quan els propietaris no actuïn.

“Les ocupacions incíviques comporten problemes socials de convivència i cohesió”, va dir l’alcaldable sabadellenc, que va reiterar que els consistoris necessiten eines per abordar-los. “Han de poder actuar quan la convivència estigui amenaçada”.

A Sabadell, l’any passat, 352 habitatges van ser sostrets de forma il·legal a la ciutat i als municipis de l’entorn, segons dades dels Mossos d’Esquadra. Actualment, s’ocupa cinc vegades més que fa una dècada (el 2011 es van comptar 75 casos).

Les ocupacions il·legals a Sabadell es multipliquen per cinc en una dècada

Comentaris
To Top