Publicitat
Vallès

Quines són les feines més sol·licitades al Vallès Occidental?

Empleats administratius, personal de neteja i peons de les industries manufactureres encapçalen les professions més demandades

La Diputació de Barcelona ha elaborat un rànquing amb les deu ocupacions més sol·licitades a la demarcació de Barcelona recollides al web d’ofertes Xaloc de la Diputació de Barcelona, durant el primer semestre de l’any.

En concret, al Vallès Occidental empleats administratius (10,04%), personal de neteja (9,78%) i peons de les industries manufactureres (6,58%) encapçalen les professions més demandades. A la província de Barcelona, en global, ocupen les tres primeres posicions: empleats administratius (9,33%), personal de neteja (8,79%) i venedors de botigues i magatzems (4,86%).

Així, els Serveis Locals d’Ocupació han assolit 16.993 insercions laborals, en el primer semestre de 2022, un 16% més que en el mateix període de l’any passat. En aquest període, s’han atès 68.459 persones, 14.500 empreses i gestionat més de 10.000 ofertes de feina, amb un taxa d’inserció se situa en el 18%.

Continuen a la llista del Vallès Occidental els peons de transport de mercaderies i descarregadors (5,51%), venedors de botigues i magatzems (3,56%), ajudants de cuina (2,4%), operadors de carretons elevadors (2,22%), cambrers (2,13%), treballadors que tenen cura de les persones a domicili (1,78%), i conductors assalariats d’automòbils, taxis i furgonetes (1,69%).

Dades de la demarcació

Pel que fa a la demarcació de Barcelona, peons del transport de mercaderies (4,09%), cambrers (3.67%), peons de les indústries manufactureres (3,66%), ajudants de cuina (2,58%), treballadors que tenen cura de les persones a domicili (2,07%), ajudants i representants comercials (2,01%), i monitors d’activitats recreatives i d’entreteniment (1,90%) ocupen des de la posició quarta a la desena del rànquing.

El web de Xaloc, impulsada per la Diputació de Barcelona, gestiona més de 1.000 ofertes i va rebre l’any passat gairebé 4 milions de visitants únics i va registrar 10,1 milions de pàgines vistes. Actualment, 138 Serveis Locals d’Ocupació utilitzen la Plataforma Telemàtica Xaloc (PTX), que donen cobertura als 311 municipis de la província de Barcelona.

Publicitat
Comentaris
To Top