Publicitat
Vallès

La UAB crea la primera Oficina d’Estudis Japonesos en una universitat de tot l’Estat

L’espai es troba al campus de Bellaterra i organitzarà cursos de la llengua nipona a partir de febrer

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha inaugurat aquest divendres l’Oficina d’Estudis Japonesos, des d’on es vol promoure l’estudi i la recerca de la llengua i la cultura japoneses. L’espai té el reconeixement de la Japan Foundation, una institució adscrita al govern del Japó. La UAB, que és la universitat amb més estudiants de japonès de l’Estat i la primera en acollir els exàmens oficials de llengua japonesa, és la primera amb una oficina Sakura Network d’estudis japonesos, així com l’única que acull seus de les institucions culturals oficials de la Xina, Corea del Sud i Japó. L’oficina es troba al campus de Bellaterra, a Cerdanyola del Vallès.

La xarxa Sakura depèn de la Japan Foundation, la institució governamental dedicada a la promoció de la llengua i la cultura japoneses arreu del món, i està dedicada a la millora constant de l’ensenyament dels estudis japonesos. La nova seu, ubicada al Mòdul de Recerca A del Parc de Recerca UAB, permet al personal de la Universitat dedicat a la docència d’estudis japonesos tenir un canal directe de relació amb Japan Foundation, implicar-se en projectes de millora de la didàctica de la llengua i la cultura japoneses o impulsar activitats culturals i divulgatives.

Cursos oberts de japonès

Des de l’oficina es vol oferir cursos oberts de japonès a partir del proper mes de febrer, entre altres activitats. L’espai se suma a les delegacions lingüístiques i culturals de Portugal, Corea del Sud i la Xina, que ja tenen seu a la UAB.

De fet, la UAB és l’única universitat catalana que ofereix estudis d’Àsia oriental tant a nivell de grau com de màster, i es consolida amb aquesta nova seu com la institució d’educació superior capdavantera en les relacions no només amb el Japó sinó amb l’Àsia Oriental. Assoleix, així, l’objectiu d’establir una col·laboració directa amb les institucions oficials culturals dels tres països compresos en aquest àmbit d’estudi.

El mateix Mòdul de Recerca A acull les seus de l’Institut Confuci Barcelona i de l’Institut Rei Sejong, les institucions de Xina i Corea del Sud, respectivament, que acompleixen una tasca equivalent a la de l’Institut Cervantes del govern espanyol o l’Institut Ramon Llull del govern de la Generalitat.

Publicitat
Comentaris
To Top