Publicitat
Ciutat

Albiren diversos mamífers al voltant del riu Ripoll

L’entorn del curs fluvial riu Ripoll al seu pas per Sabadell amaga una àmplia biodiversitat de flora i fauna, tal com ha enregistrat el sabadellenc Albert M. El cabirol, la fagina, el porc senglar, la geneta, l’esquirol, la guineu o el teixó, són alguns dels mamífers autòctons que darrerament s’han pogut albirar per la llera del riu ripoll o pel riu Tort, així com, el visó americà, una espècie exòtica invasora.

L’enregistrament d’aquests animals, alguns a plena llum del dia, s’emmarquen dins el projecte de l’Observatori del Patrimoni Natural i la biodiversitat, l’Atles dels mamífers de Catalunya, que a més d’Albert M., compta, entre altres, amb l’ambientòleg i membre de l’Adenc Gerard Codina.

L’objectiu d’aquest projecte científic és conèixer i fer un seguiment de les espècies que habiten a Catalunya, algunes d’elles, mai captades, com és el cas de la fagina: “Havia vist rastres, però fins ara mai havia pogut confirmar la seva existència”, explica Albert M., mentre detalla que la tècnica emprada per gravar-los és amb una càmera de foto trampeig.

En canvi, altres mamífers com el cabirol, la geneta o el teixó han estat albirats en altres ocasions, en alguns casos, a plena llum del dia, en el cas del cabirol. “El passat mes d’abril, a trenc d’alba, a la font dels gitanos, n’havia vist. Aquesta vegada, era una femella i una cria, al migdia”.

La majoria dels albiraments han estat fets durant la nit, moment en què molts dels carnívors i alguns omnívors aprofiten per caçar preses, tal com es pot observar en el vídeo d’Albert M.

Publicitat
Comentaris
To Top