Vallès

Bellaterra, més a prop que mai d’unir-se a Sant Cugat

L’Ajuntament de Cerdanyola haurà d’iniciar la tramitació de l’expedient de segregació i enviar la documentació a la Generalitat de Catalunya

[Sergi Baixas]

El jutjat del contenciós-administratiu núm. 6 de Barcelona ha impugnat la resolució de l’Ajuntament de Cerdanyola que bloquejava des de feia tres anys l’inici del procés de segregació de Bellaterra per a una posterior annexió a Sant Cugat. Un moviment que naixia després que l’any 2015 el Parlament tanqués la porta a qualsevol intent d’independència municipal pel barri vallesà.

Tal com ha avançat CugatMèdia, després de recórrer aquest bloqueig als tribunals, finalment les togues negres han acabat donant la raó a l’entitat local que havia recollit més de 1.200 signatures entre el veïnat per donar el tret de sortida als tràmits de separació amb Cerdanyola.

Alegria a la comissió de veïns “Bellaterra és Sant Cugat”

Segons ha publicat el NacióSantCugat, que ha tingut accés a la sentència, després de constatar haver-se superat en la recollida de firmes el mínim del 50% del cens electoral, el consistori cerdanyolenc haurà d’adoptar un acord sobre la petició formulada i iniciar la instrucció del polèmic expedient en un termini màxim de dos mesos. Posteriorment, aquest document s’haurà de remetre a l’Ajuntament de Sant Cugat i a la Generalitat qui, aquesta última, serà l’última encarregada de donar el vistiplau del divorci de l’EMD.

En un comunicat, el president de la comissió de veïns “Bellaterra és Sant Cugat” -l’entitat promotora de la segregació-, Miquel Vázquez, ha celebrat la notícia i insta a l’Ajuntament de Cerdanyola que “iniciï immediatament i sense més dilacions els tràmits pertinents per donar compliment a la legalitat i respectant la voluntat de la majoria de veïns de Bellaterra, expressada democràticament, d’annexionar-se al municipi de Sant Cugat”.

Tot i això, cal assenyalar que la resolució no és ferma i encara pot ser recorreguda al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Comentaris
To Top