Ciutat

Manyosa (UES), sobre el cas Helena Jubany: “Volem que es resolgui al més aviat possible”

Helena Jubany va morir l’any 2001 / acn

Vint-i-un anys després de la mort d’Helena Jubany, en un dels casos més mediàtics del segle XXI a Catalunya, continua sense resoldre’s. Aquesta setmana, el titular del jutjat d’instrucció número 2 de Sabadell que instrueix el cas, va comunicar que les mostres d’ADN trobades a la roba que portava Jubany en el moment del seu assassinat no corresponen a Xavi Jiménez, l’única persona que a hores d’ara està sent investigada per aquests fets. Tot i això, sí que són d’un home, com es desprèn de l’informe de l’Institut Nacional de Toxicologia. Ara, a instàncies de l’acusació, el jutge ha acordat ampliar les proves d’ADN i comparar aquestes darreres amb les de Jiménez.

Sobre aquest darrer pas judicial, el president de la Unió Excursionista de Sabadell va explicar que “estem en el mateix punt. Presumpció d’innocència. En el cas que surti una persona culpable, que sigui condemnada judicialment i no mediàticament”, defensa.

Josep Maria Manyosa, qui reconeix que aquest cas també ha afectat en la predisposició dels socis a l’hora de plantejar-se liderar una nova junta directiva, desitja poder passar pàgina com més aviat millor “perquè la família pugui fer el dol”, perquè, segons assegura, en el cas que no es pugui tancar, “tornem a tenir persones, amb el seu aparell mediàtic”.

Un testimoni

Xavier Jiménez és el principal sospitós de la mort d’Helena Jubany. El passat mes de setembre un testimoni va desmuntar la seva coartada, assegurant que el dia que va desaparèixer Jubany ell no era fent unes cerveses, tal com sosté l’acusat.

El crim va prescriure el passat 2 de desembre de 2021, quan feia 20 anys de la troballa del cos, seguint el que marca el Codi Penal. Això vol dir que totes aquelles persones que mai han estat investigades per aquest delicte ja no se les podrà imputar.

Comentaris
To Top