Ciutat

El Pau Vila participa en un intercanvi amb centres de Dinamarca, Noruega, Turquia i Alemanya

El programa s’anomena Let’s Enjoy Culture Again, i gira entorn de la creativitat i l’expressió artística en temps de pandèmia

Del 7 al l’11 de novembre, 31 alumnes i 11 professors i professores de Dinamarca, Turquia, Noruega i Alemanya treballaran conjuntament amb l’alumnat de batxillerat de l’institut Pau Vila en el marc de l’intercanvi de caràcter internacional Let´s Enjoy Culture Again, que gira entorn de la creativitat i l’expressió artística en temps de pandèmia.

Aquest dilluns, la comitiva de professors i estudiants dels diferents països han estat rebuts a l’Ajuntament. Al llarg de la setmana està previst que visitin espais emblemàtics de Barcelona, Figueres i Empúries. Finançat per la Unió Europea, aquest projecte Erasmus, adreçat a l’alumnat de batxillerat, té com a objectius prendre consciència tant de les dificultats amb què s’ha enfrontat l’alumnat arrel de la pandèmia.

La cultura ha estat clau en temps de pandèmia

Les jornades pretenen reflexionar sobre la cultura com a recurs que ha contribuït a superar la situació de pandèmia i que ha ajudat a la societat en els moments més difícils. A través del pensament creatiu s’ha volgut connectar la cooperació transnacional i el treball en equip.

El projecte se centra en cinc línies d’actuació que afecten els joves: com viure immers en una pandèmia, la influència de la música, la relació amb la salut, com expressar-se a través de la creació artística i el futur que els espera després de la COVID-19. L’objectiu que guia la iniciativa ha estat incentivar que els joves siguin els artífexs de les seves pròpies vides, donin suport al seu desenvolupament personal, construeixin la seva capacitat de resistència i es dotin d’habilitats per afrontar els reptes del nou món.

Comentaris
To Top