Ciutat

FOTOS | Així és el nou Ramar, que acull els alumnes de l’antiga Escola del Sol i de Taulé Viñas

Més de 200 alumnes de l’antiga Escola del Sol i prop de 500 de l’antic Taulé Viñas ja s’han instal·lat a les aules del nou bloc de Ramar

Fotos: Lluís Franco

A efectes pràctics és només un canvi d’espai i una millora substancial dels equipaments i de les instal·lacions. Més de 200 alumnes de l’antiga Escola del Sol aprenen amb els mateixos professors i amb el mateix projecte pedagògic, únicament s’han traslladat a 10 minuts d’on s’havia ubicat històricament el centre: del carrer de Sant Pau al carrer de l’Escola Pia. De fet, a peu de carrer, l’entrada dels alumnes de l’Escola del Sol continua mantenint la placa amb el seu nom i la paleta de coloraines pròpia de la marca. “Ha estat un trasllat pur i dur, vam necessitar fins a 12 camions”, indica Carlos Aparicio cotitular de Grup Ramar. També prop de 500 alumnes d’FP Ramar, que estudiaven a Taulé Viñas, a la Via de Massagué, tenen un nou espai d’aprenentatge en aquest edifici. “Amb aquesta unió dins del mateix edifici, es reforça al màxim la continuïtat que volem oferir. Juntament amb l’ESO, que tenim a la Via de Massagué, donem resposta a totes les necessitats educatives a només una cantonada de distància”, sosté Aparicio.

Un projecte energèticament eficient

El nou bloc, obra de l’arquitecte sabadellenc Francesc Bonsfills, ha estat dissenyat per ser energèticament eficient i per “submergir els alumnes en un entorn educatiu estimulant”. De fet, la distribució permet a cada tram d’edat disposar del seu propi espai: a les plantes inferiors hi ha els alumnes d’FP, i al nivell zero i plantes superiors els infants d’infantil i primària (que també disposen íntegrament del pati). Els estudiants de batxillerat igualment s’ubiquen en el bloc, però a la part antiga, annexa al nou emplaçament. El disseny permet que la llum solar es coli fins a les plantes subterrànies, el detall més curiós del nou edifici.

Amb els ulls posats a l’FP

Les noves tendències educatives han posicionat la Formació Professional com una sortida acadèmica amb un accés sol·licitat per la seva vinculació tan directa amb el món laboral. Segons el cotitular del grup, “ens agradaria potenciar aquesta etapa perquè té recorregut i està desapareixent l’ofici”.

El cicle d’esports de Ramar, de fet, no pot absorbir la totalitat de les sol·licituds i cada any uns 100 interessats es queden sense plaça. “Abans teníem un pic d’alumnes d’FP d’uns 250, ara arribem als 500 i n’hi ha que es queden fora”, diu Aparicio, que afegeix que “l’etapa d’FP ha perdut el mal estigma que tenia”.

Comentaris
To Top