Ciutat

El Taulí incorpora la cesària respectada en l’atenció al part

El Servei de Ginecologia i Obstetrícia (GiO) del Parc Taulí ha incorporat la cesària respectada com a part del programa d’humanització a l’atenció al part quan aquest ha de ser mitjançant cesària. En aquest tipus de casos, la dona pot escollir aspectes clau del naixement del seu nadó que fins ara únicament es contemplaven en els parts vaginals.

Així, en la cesària respectada, la dona pot decidir si vol veure la sortida de la criatura, si vol ser ella qui acabi de treure al nadó, si vol tenir-lo al seu pit immediatament i quant de temps, si vol que el seu acompanyant talli el cordó umbilical, si vol una llum tènue o una música especial, entre d’altres. Es tracta d’una opció amb garanties de seguretat tant per la mare com per al nadó que afavoreix el vincle mare-nadó i la lactància materna.

L’any 2021, l’hospital Parc Taulí va atendre 2.029 parts, dels quals 81,4% van ser vaginals i el 18,6% van ser cesàries. El 10% del total van ser parts naturals (sense anestèsia). L’hospital sabadellenc és pioner en la recuperació de l’atenció natural al part normal i treballa per a la millora en l’atenció que es presta a totes les dones i les seves famílies durant el procés d’embaràs i el part.

Comentaris
To Top