Publicitat
Ciutat

Joguines reciclades: una segona vida solidària

joguines reciclades
Vista de les parades des de dins de la parròquia / Victor Castillo

La nostra societat és, en general, cada cop més consumista. Molts productes es compren i llencen ben aviat, alguns d’ells quan encara poden fer servei. Altres, simplement es guarden. En l’àmbit de les joguines passa tot sovint. Per posar-hi remei la Comissió de Joguines de la parròquia de la Puríssima, ara ja fa 4 anys, va trobar-ne una solució solidària.

La iniciativa consisteix a recollir joguines, velles o en desús, durant l’any per vendre-les a preus assequibles el dissabte abans de la Puríssima. “A la parròquia les recollim i adeqüem. Tots els beneficis es destinen a Càritas parroquial”, explica Rosa Puig, coordinadora de la comissió. Els diners permeten ajudar els més necessitats i també finançar una altra de les campanyes solidàries que realitzen per Nadal i Reis.

joguines reciclades

Les joguines antigues són un dels grans reclams / Victor Castillo

La venda es realitza amb dues parades, situades als peus de la Parròquia de la Puríssima. Allà, s’hi poden trobar nines antigues, llibres o fins i tot bicicletes. Una gran varietat d’objectes que, abans, han passat un cribratge previ. “Recollim de tot però no en qualsevol estat. Han d’estar en bones condicions, si no no les venem”, afirma Puig, qui també ens comenta una anècdota. “Un cop vam revisar un puzle de 3000 peces 3 cops perquè ens en faltava 1, busquem oferir les joguines en les millors condicions”.

La gran majoria de joguines s’acaben venent, les que no encara tenen una altra oportunitat al ser repartides a diferents esplais i entitats socials de la ciutat.

Publicitat
Comentaris
To Top