ESPORTS

El Top Bàsquet compleix les expectatives deixant un gran nivell competitiu

Els jugadors de l'UE Mataró i el CB l'Hospitalet a la final masculina infantil. / David Chao

El bon bàsquet i un gran ambient signen l’èxit en el Top Bàsquet 2022 organitzat pel Club Esportiu Escola Pia i l’Ajuntament de Sabadell. Els prop de 600 esportistes participants i els 46 equips han gaudit de tres dies de competició on la companyonia i l’alt nivell competitiu i tècnic han estat els protagonistes. Els pavellons Nord, Sud, Can Balsach i Escola Pia han estat els testimonis d’un Top Bàsquet que ha tornat a reunir alguns dels millors clubs de Catalunya i Espanya.

En una fase de grups, quarts, semifinals i final, acompanyats de la fase de consolació pels clubs que anaven caient i amb les categories mini i infantil, tant masculines com femenines, el Barça ha estat el gran triomfador amb les seves victòries a ambdues categories mini.
Els culers s’han imposat a la Penya en les dues finals (masculina 58-35 i femenina 57-13) mostrant el seu domini.

A les dues categories infantils, els guanyadors han estat variats. L’UE Mataró s’ha imposat al CB l’Hospitalet (73-51) a la final masculina amb una gran actuació de Jordi Torner i Martí Daví, autors de 20 punts cadascun.
A la final femenina, la Penya ha assolit el triomf en superar al Club Joventut Esportiva Terrassa (53-32). Les badalonines han tingut en Ivanna Vilchez la seva màxima anotadora amb 12 punts.

Participació sabadellenca

Els equips sabadellencs representats no han tingut tanta sort tot i que les actuacions no han estat dolentes. En categoria mini masculina, el Sant Nicolau ha quedat últim classificat després de perdre tots els seus partits. El Sabadell BQ Vallés, per altra banda, ha aconseguit un meritori 5è lloc.
En mini femení, Sabadell BQ Vallès ha quedat 6è classificat, el Bàsquet Pia en el 7è lloc i el Sant Nicolau a la 10a posició que tanca la taula.

A la categoria infantil femenina, el Bàsquet Pia, representat per dos equips, ha obtingut el 6è i 8è lloc, mentre que el Sabadell BQ Vallès ha arribat fins a les semifinals on ha caigut davant del posterior campió, la Penya. Al partit pel 3r lloc, les sabadellenques s’han imposat al Basket Almeda (41-37) tancant el podi en una gran actuació. A infantil masculina, el Sabadell BQ Vallès ha quedat en la 6a posició mentre que el Sant Nicolau, igual que a mini, ha tancat la classificació sense poder sumar cap triomf.

Amb un balanç molt positiu i un gran ambient als 4 pavellons on s’han disputat els partits, el Club Esportiu Escola Pia tanca un Top Bàsquet on els prop de 600 esportistes han gaudit al màxim i amb la millor de les competències del bàsquet a la ciutat.

Fotos: Lluís Franco i David Chao

Comentaris
To Top