ESPORTS

Èxit al retorn del Míting Internacional de Catalunya a la pista coberta de Sabadell amb 6 rècords

La pista coberta, plena de gom a gom per viure el Míting. // David Chao

Amb el millor cartell i figures nacionals i internacionals, tornava el Míting Internacional de Catalunya a la pista coberta de Sabadell en la seva vuitena edició. I no ha decebut en absolut. El ple a les graderies, gairebé absolut, durant tota la jornada ha estat la nota més positiva d’una gran tarda on s’han batut 6 rècords.

Molt d’hora han arribat les primeres grans marques. Roger Iribarne ha batut el rècord del míting als 60m tanques, quan els espectadors gairebé encara estaven seient a les graderies de la pista. El velocista cubà, que a la final ha tornat a superar la seva pròpia marca, ha deixat la xifra en els 7.59 segons i ha sortit de la pista donant-se un bany de masses. Als 60 tanques femení, Xènia Benach a la final, ha igualat la marca de Teresa Errandorrea a les semis deixant el nou rècord a la competició en els 8.14.

La velocitat ha continuat sent protagonista i un dels grans moments de la tarda ha arribat a les semis femenines dels 60 llisos. Jael Bestué ha batut el rècord de Catalunya amb un espectacular 7.24. L’atleta del Barça, a la final, ha aconseguit el primer lloc sense superar, però, la seva marca anterior.
Als 60 llisos masculí, l’italià Samuele Ceccarini ha aconseguit la primera posició amb una marca de 6.65.

Als concursos, Ucraïna i Itàlia han estat els grans protagonistes. Katheryna Tabashnyk, que ha saltat 1,86 metres, ha marcat la pauta al salt d’alçada i, al llançament de pes, el seu compatriota Roman Kokocho ha assolit els 21 metres que ningú ha pogut superar. Els italians Claudio Stecchi (5.55) i Larissa Iapichino (6.72) han fet el propi al salt amb perxa i al salt de longitud, respectivament.

Mariano García, el gran esperat de la tarda

El gran moment de la tarda ha arribat als 800 metres masculí. Un dels grans reclams era el campió d’Europa i el Món, Mariano García, que ha fet aixecar a tothom del seu seient en un espectacular avançament sobre la meta marcant el punt àlgid de la jornada. Als 800 femení, Lorea Ibarzábal ha acabat en la primera plaça i als 400, s’han tornat a batre rècords per partida doble. Primer Andrea Miklos ha deixat una marca de 53.17 que pocs minuts més tard ha superat la xeca Tereza Petrzilkova deixant la marca en 52.74. Als 400 masculí, Iñaki Cañal ha encapçalat la taula i ha aconseguit batre la marca mínima per estar al proper europeu.

Un europeu que buscaven les atletes dels 1500 en una prova que, al 2019, ja va posar Sabadell al mapa mundial de l’atletisme gràcies a Genzebe Dibaba. 38 dècimes són les que li han sobrat a la guanyadora Àgueda Muñoz, amb 4:11.38, la migfondista segoviana s’ha quedat a les portes de la mínima europea.

Amb les graderies plenes, 6 rècords de la competició, un de Catalunya i el nivell altíssim d’atletisme amb esportistes de tot el món i referents de les seves disciplines, s’ha tancat un 8è Míting Internacional de Catalunya en pista coberta que ha estat un gran èxit.

Fotos: David Chao


Comentaris
To Top