ESPORTS

Triomfen els jugadors veterans en el Centre d’Esports Sabadell?

Manu Lanzarote, un cas de bones prestacions en la seva tornada amb 35 anys / Ll. Franco

Han triomfat els jugadors veterans en el Centre d’Esports Sabadell? Arran de la incorporació de Raúl Baena, gairebé amb 34 anys, rescatem casos de jugadors d’edat semblant que han passat per la Nova Creu Alta en diferents etapes.

Óscar Rubio, que va arribar amb 33 anys i va jugar a ple rendiment durant cinc temporades, i Manu Lanzarote, amb 35 anys en la seva segona etapa al Sabadell, poden ser els últims exemples de veterans de bones prestacions.

Pel vestidor arlequinat han desfilat futbolistes amb experiència internacional i un currículum extraordinari, com els casos de Rafa Marañón –amb 35 anys va ser decisiu en l’ascens a Segona A– o Periko Alonso (33 anys), peça fonamental en el retorn arlequinat a Primera Divisió. En el cantó oposat podem trobar l’exmatalasser Eugenio Leal, un teòric reforç a mitja temporada 82/83 que va ser un fracàs estrepitós.

En la dècada dels seixanta el Sabadell també va tenir veterans il·lustres com Ángel Sertucha (33 anys), el sabadellenc Lluís Muñoz o José Luis Garzón quan van tornar al Centre d’Esports. Llavors, amb 30 anys, ja es considerava un futbolista en la recta final de la seva carrera.

Hidalgo i Moha, grans exemples

Tommy K’Kono (36 anys) va ser un dels fitxatges rutilants del projecte 91/92 que va fracassar, amb un cost econòmic desorbitat. També molt irregular el pas de ‘Tente’ Sánchez (33 anys), envoltat d’una sortida del club polèmica.

Gent de la casa com Quimet Saura, Roberto Elvira o ‘Motoret’ Sala van oferir un plus en les seves tornades a la Nova Creu Alta, tot el contrari que el cas de Pablo Sanz (32 anys, exjugador del Rayo) en la 05/06.

Raúl Tamudo el dia de la seva arribada al Sabadell / Ll.F.

Dos veterans de rendiment espectacular han estat Antonio Hidalgo i Mohamed El Yaagoubi, Moha. L’excapità i tècnic va aterrar en un mercat d’hivern amb 32 anys i es convertiria en un pilar bàsic a Segona A, fent un gran tàndem amb el marroquí (35 anys) al mig del camp.

També van aportar moltíssim Xavi Roca, Toni Mora, Pagés o José Mari en una època difícil a Tercera i Segona B, igual que Migue, Felipe Sanchón, Ángel Martínez o Ian Mackay. Res a veure amb l’escassa aportació de Raúl Tamudo. Dilluns arriba el també exespanyolista Raúl Baena. Un nou capítol.

Comentaris
To Top