Ciutat

Gabriel Fernàndez (ERC) tria l’exconvergent Sílvia Renom de número 2 per a les municipals

Va ser regidora del CiU, després PDECat, i opta a tornar al ple quatre anys després

La que va ser regidora, inicialment de CiU, en el mandat 2015-2019 a Sabadell Sílvia Renom -la formació va acabar el període sota el nom de PDECat- serà la número 2 a les llistes d’ERC per a les eleccions municipals del proper mes de maig. És una maniobra per “eixamplar la base”, tal com ha dit el portaveu dels republicans, Gabriel Fernàndez.

Renom ha admès que “tinc un passat”, en al·lusió al seu pas per convergència, però ha asseverat que arriba “com a independent”. Ha explicat que “vaig plegar d’un partit que no existeix i em vaig trobar sense aquest espai polític” i “el projecte que presenta ERC, com el de convergència, concentra moltes sensibilitats”.

“Obrir” el partit

A més, ha apuntat que en l’àmbit local permet fer-ho. Ha recordat que va treballar amb el líder republicà a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2015, en la coalició independentista que es va batejar Junts pel Sí. Renom ha afirmat que “em vaig sentir còmode” en aquella etapa.

Fernàndez ha justificat aquest fixatge amb “la intenció d’obrir” el partit i, de fet, s’ha posat com a exemple, ell mateix, “venia de la maragallisme i ara soc candidat a l’alcaldia”. “Estem eixamplant la base”, ha assenyalat i amb el factor comú “de valors bàsics com la solidaritat i el republicanisme”, entre d’altres.

Aquesta arribada a ERC, segons ha asseverat el líder de la formació, “ens va més forts que ahir” i ha avançat que no serà la primera persona independent que s’adhereix a les llistes. “N’hi haurà més”, ha advertit, sense precisar si també vindran d’altres forces polítiques de la ciutat.

Qui és Sílvia Renom?

Sílvia Renom Martínez, de 45 anys, va créixer al barri de Cifuentes, on va viure fins als 25 anys; també ha residit a Hostafrancs, i actualment viu al centre. És llicenciada en Història a la UAB i cursa el màster en Direcció d’Empreses de la UOC. S’ha format en gestió pública, gestió d’entitats del tercer sector, voluntariat i associacionisme, i comunicació i turisme. Té una petita empresa i es dedica, també, a la consultoria estratègica d’organitzacions.

La seva vida professional ha estat vinculada al moviment associatiu (va treballar 13 anys a la Federació d’Associacions de Veïns d’Habitatge Social de Catalunya) i a la cultura: va redactar guions per a un programa cultural de televisió i va treballar al Museu de Sant Cugat dissenyant activitats i portant grups al Monestir de Sant Cugat i a la Casa Aymat.

Va ser regidora de Sabadell amb CiU el mandat 2015-2019, quan va plegar de regidora i del partit; en aquell moment, PDeCAT. Com a edil, va ser presidenta del districte 1, membre del Consell d’Administració de Vimusa, membre del Patronat dels Museus i Arxiu Històric de Sabadell (OAMA), entre altres.

Comentaris
To Top