ESPORTS

Tres punts d’or del Sabadell a l’Stadium Gal per sortir del descens (0-1)

L'eufòria de Cristian i tot l'equip després del gol / Lluís Franco

Victòria de supervivència. El Sabadell, amb un nou gol de Cristian Herrera, suma tres punts d’or en la seva tornada a l’Stadium Gal que li permet abandonar la zona de descens per l’average general. Un gran Ortolà ha avortat les dues úniques ocasions del Real Unión i els de Miki Lladó haurien pogut sentenciar en diverses ocasions.

Tarannà ofensiu, almenys a la pissarra. Miki Lladó ha plantejat un onze amb l’objectiu de mantenir la consistència defensiva i tenir més presència en atac. David Astals ha ocupat el carril dret i el trident MohaCrian Herrera-Pau Víctor era una demostració evident de l’ambició inicial arlequinada. De fet, en els primers 10 minuts, el Sabadell ha provocat un doble ensurt a Irazusta, primer en una incursió de Pau Victor i després amb un bon xut de Moha Keita que el porter local ha rebutjat amb una estrambòtica aturada més pròpia de l’handbol. El partit semblava en bona direcció.

El Real Unión ha sortit amb moltes més precaucions, gairebé calcant el partit de l’anada a la Nova Creu Alta. Poc risc i esperar l’ocasió. Ha cedit la pilota i la possessió a un Sabadell que durant 20 minuts llargs ha exercit un domini absolut. Tampoc li ha servit per generar oportunitats clares. Pau Víctor ha estat molt ben frenat per Espigares amb la seva corpulència. Keita Moha, com sempre, ha començat moltes coses i n’ha acabat poques i ha vist una absurda targeta groga que l’impedirà enfrontar-se al Real Murcia. La millor opció ha sigut un potent xut de Cristian Herrera per sobre del travesser.

De cop, el Real Unión s’ha trobat amb una oportunitat d’or. De fet, la primera del partit, però també la més clara. Bravo ha superat César Morgado i només la sensacional intervenció d’Ortolà ha evitat l’1-0. Un ensurt que ha estat un punt d’inflexió. El Sabadell s’ha diluït en el tram final de la primera part i els locals han acabat amb millors sensacions. De totes maneres, ambdós equips han evidenciat els seus problemes en l’últim terç de camp. També ha pesat la por a encaixar primer.

Gualda i Cristian

A la represa, el conjunt arlequinat ha tornat a recuperar el control del partit, aprofitant els dubtes i l’ansietat dels locals. L’entrada d’Álex Gualda ha estat clau. Aquesta vegada ha exercit d’assistent amb una passada enrere que Cristian Herrera, amb serenitat, no ha desaprofitat. Una rematada impecable… en la porteria que fa 14 anys l’àrbitre Enrique Ortiz Blanco li va negar el gol a Joel Alvarez.

Amb el 0-1, el Real Unión ha hagut d’arriscar més, deixant molts espais. Ha pogut sentenciar Álex Gualda. Entre Irazusta i el pal han evitat el 0-2. Miki Lladó ha reforçat la parcel·la defensiva amb l’entrada de Raúl Baena i Pau Resta i el Sabadell, molt sòlid, gairebé no ha patit. Això sí, en l’última acció de l’afegit s’ha emportat un ensurt després d’un rebuig a l’àrea. Alegria arlequinada justificada, triomf inqüestionable i tres punts que serveixen per sortir de la zona vermella sense comptar els 43 minuts pendents contra la UD Logroñés. Una injecció de moral i confiança.

FITXA TÈCNICA

Real Unión: Irazusta; Santos, Montoro, Espigares, Aramburu, Marc Vales (Azkue, m. 66), Luque (Jon Ander, m. 72), Rivero, Bravo (Sinichi, m. 72), Nacho i Oyarzun (Gio Gagua, m. 66).

Sabadell: Ortolá; Guillem Molina, César Morgado, Àlex Sala (Pau Resta, m. 85), Pujol, Corbalán (Álex Gualda, m. 56), David Astals, Sergi Altimira, Pau Víctor, Cristian Herrera (Raúl Baena, m. 85) i Moha Keita (Alberto, m. 66).

Àrbitre: Fernando Román Román (Comitè Castellà-lleonès). Grogues: Miguel Santos; Moha Keita, Àlex Sala, Sergi Altimira, David Astals, Pau Víctor.

Gol: 0-1, minut 68: Cristian Herrera.

Incidències: 1.000 espectadors en l’Stadium Gal, amb presència d’un grup de seguidors arlequinats.

FOTOS:  LLUÍS FRANCO

Miki Lladó: “L’equip ha tingut molta personalitat i ha estat superior”

Comentaris
To Top