Ciutat

Mar Molina: la primera dona al capdavant de la policia de Sabadell

Mar Molina, regidora d'Urbanisme, al ple extraordinari de maig del 2022 / VICTÒRIA ROVIRA
Mar Molina, regidora d'Urbanisme, al ple extraordinari de maig del 2022 / VICTÒRIA ROVIRA

La regidora Mar Molina assumirà les responsabilitats del fins ara tinent d’alcaldessa Jesús Rodríguez, que ha estat destituït. Es converteix en la primera dona de la història de Sabadell que es posa al capdavant de la Policia Municipal.

Molina, fins que acabi el mandat, continuarà amb les seves funcions com a regidora de Desenvolupament Urbà i Transició Energètica, també assumirà la feina que fins ara feia Rodríguez i assumirà les tasques de Cohesió Territorial (manteniment, obres públiques, parcs i jardins, neteja viària, recollida i tractament de residus; mobilitat i transport) i de  Seguretat i Civisme.

13 seients ocupats per dones

Sabadell  ha tingut aquest mandat la primera alcaldessa de la història de la ciutat, Marta Farrés, però també les dones han assolit la major presència de la història al plenari. Dels 27 seients, 13 estan ocupats per dones. Només de l’equip de govern municipal, dels 11 membres, sis són dones, encapçalades per Farrés i amb dues tinentes d’alcaldessa, Marta Morell i Montse González.

És una realitat que ha anat a més: el primer ple municipal democràtic, amb Antoni Farrés al capdavant, va comptar amb una presència femenina pràcticament anecdòtica, amb tres regidores de 31. Durant el segon mandat, Sabadell no estava representat per cap dona. El creixement de presència femenina al consistori ha estat sostinguda, tot i que va patir un petit retrocés el 2015. Ara, bat nous rècords.

Crisi política a Sabadell: així es va precipitar l’expulsió de Jesús Rodríguez del Govern

Comentaris
To Top